Laura HOLBAN
3768 vizualizări 12 ian 2012

Pentru majoritatea oamenilor, să facă scufundări într-o cuşcă de fier înconjurată de numeroşi rechini albi este echivalentul unui gest nebun şi extrem. Nu este şi cazul acestor doi amatori de adrenalină care au ieşit din cuşca şi au stat deasupra ei, încercând să prindă cel mai bun cadru cu cel mai mare peşte prădător din lume, notează Daily Mail.

Unul dintre cei doi curajoşi scafandri este scoţianul David Litchfield, aflat în vacanţă pe insula Gudalupe, un loc cunoscut în Mexic pentru numeroşii rechini albi care dau târcoale în apele teritoriale. "Scufundările în cuşcă într-o mare de rechini albi sunt grozave. Dar este şi mai grozav să urci pe cuşcă în timp ce peştii aceştia imenşi îţi dau târcoale", explică Litchfield, de meserie inginer.

Scoţianul s-a riscat pentru a prinde cele mai clare fotografii ale marelui rechin alb, cunoscut şi drept cel mai mare peşte prădător din lume. "În ochii lor se citeşte ageritatea, curiozitatea, iar atâta timp cât păstrezi contactul vizual cu rechinul, nu ai cum să ajungi gustarea lui. Este adevărat că poţi să îi faci fotografii de aproape unui rechin fără să îi stârneşti agresivitatea", explică amatorul de adrenalină.

Litchfield a reuşit să surprindă un instantaneu grozav în care o femelă de rechin care dădea târcoale cuştii a părut că zâmbeşte camerei de luat vederi. "Sunt prădători agresivi şi se strecoară incredibil de rapid. Acum te uiţi în adâncuri şi nu vezi nimic, iar în clipa următoare a apărut, e acolo, lângă umărul tău", şi-a povestit bărbatul experienţa de la 12 metri adâncime.

Citește și: