Potrivit lui Sarah Ockwell-Smith, psiholog britanic şi autoarea cărţii "Soluţii blânde pentru somnul liniştit al copiilor", să-ţi laşi copilul mic să plângă până adoarme este o soluţie ineficentă şi contraproductivă pe termen lung. Aceasta va susţine, împreună cu Gil Rapley şi Tracey Murkett, conferinţe pentru părinţi la Bucureşti, la invitaţia Totul despre mame.  "Părinţii care vor participa la conferinţă vor înţelege cum arată un somn normal la un bebeluş, copil mic sau preşcolar şi de ce este totul atât de diferit faţă de ceea ce credeau ei că este bine sau faţă de ce le-au spus alţi experţi. Vreau să-i fac să înţeleagă cum dezvoltarea creierului este afectată de rutinele obişnuite de somn care pot să le provoace chiar un rău neintenţionat copiilor. Părinţii vor înţelege, de asemenea, cum dieta copiilor şi mediul în care ei se dezvoltă afectează somnul, dar şi că ceea ce se întâmplă în timpul somnului de zi este la fel de important ca somnul de noapte. Voi vorbi şi despre adevăruri, nu despre mituri, legate de dormitul în aceeaşi cameră cu copilul", a declarat Sarah Ockwell-Smith. În acelaşi timp, ea va oferi soluţii concrete pentru trezirile frecvente ale copiilor, coşmarurile celor mici şi momentele de agitaţie dinaintea somnului, se arată într-un comunicat.

În timpul conferinţei, Gil Rapley şi Tracey Murkett, pionierii în materie de autodiversificare, le vor vorbi părinţilor despre Diversificarea naturală - cel mai bine pastrat secret al parintilor relaxati. Cunoscută şi ca "autodiversificare" (baby-led weaning), diversificarea naturală este o metodă logică, uşoară şi plăcută, adoptată în din ce în ce mai multe colţuri ale lumii şi întrebuinţată pentru a obişnui bebeluşii cu alimentele solide. La baza diversificării naturale stă rutina meselor în familie – în cadrul cărora se mănâncă aceleaşi alimente.

"Din experienţa mea ca mamă, am observat că este logic să las bebeluşii să se hrănească singuri imediat ce aceştia au fost capabili să ţină în mână bucăţele de mâncare şi am văzut că acest lucru poate să fie posibil în jurul vîrstei de 6 luni. Bebeluşii de 4 luni nu sunt în stare să apuce singuri mîncarea sau să o mestece, aşadar ar fi trebuit să li se facă piureuri sau să fie hrăniţi cu linguriţa. Atunci când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat ca vârsta minimă pentru introducerea solidelor în alimentaţia bebeluşilor să fie de 6 luni, totul a revenit la normal şi a devenit limpede că, pentru majoritatea bebeluşilor, nu este nevoie de niciun piure şi nicio linguriţă", a explicat Tracey Murkett, co-autoarea volumelor "Diversificarea naturală. Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi" şi "Copii crescuţi cu blândeţe. Cum să ne creştem copiii lăsându-ne îndrumaţi de ei".

Gil Rapley şi Tracey Murkett vor detalia argumentele care stau la baza autodiversificării şi vor explica de ce este ea naturală şi firească. Cele două specialiste le vor arăta părinţilor cum să demareze acest proces de diversificare. Conferinţa are loc pe 6 iunie, la Bucureşti.

Citește și: