75 vizualizări 7 iun 2010

Dacă pe Rolling Stones sau AC/DC i-am aşteptat câteva generaţii să cânte pe pământ românesc, U2, Bon Jovi sau Green Day încă ocolesc România. Se zvonea că U2 nu vin pentru că nu există niciun spaţiu de concerte care să corespundă atât ca suprafaţă cât şi ca dotări cu pretenţiile managementului formaţiei.

Până când stadionul "Lia Manoliu" va fi gata - singurul loc care va avea capacitatea şi logistica să corespundă criteriilor - s-au găsit soluţii gen Parcul Izvor (Madonna) sau Piaţa Constituţiei (AC/DC). Chiar dacă anul acesta în România sunt aşteptate nume mari, de la Metallica la Ozzy Osbourne, de la Elton John la Cranberries, mulţi şi-ar dori să-i vadă live pe U2, Bon Jovi, Black Eyed Peas, Beyonce, Jay Z sau Lady Gaga. Cum mulţi au programate concerte sau chiar turnee europene, unele agenţii de turism din ţară şi-au dat seama că pot face pachete de câteva zile care să includă şi bilet la concertul trupei preferate. "În continuare cel mai vândut pachet este la concertul U2- Istanbul şi Paris, apoi la Sensation White, în Amsterdam, şi Bon Jovi la Paris. În general, clienţii vor pachet care să includă bilet cu acces general, însă la U2 am dat toate categoriile, la Bon Jovi 80% au vrut loc în tribune, iar la Sensation White am dat chiar şi pachete cu bilet VIP. Tinerii vor loc mai aproape de scenă. Avem clienţi care an de an merg la concerte în afara ţării, atât cupluri cât şi familii cu copii", a declarat pentru Gândul Dragoş Pîrnog, director de programe la Explore Travel. Acesta spune că agenţia s-a specializat pe pachete la concerte pentru că aşa vinde tot anul, nu numai în sezon. De când cu criza, singura modificare e că românii vor pachete la concertele din oraşe mai apropiate de România, cum ar fi Istanbul.

U2- cele mai multe concerte, cei mai vânduţi

n perioada următoare puteţi merge la München (11iunie) unde cântă live Green Day la Sala Olympia-Reitanlage. Pachetul costă 199 euro şi are inclus bilet de avion dus-întors, bilet la concert - categorie intrare generală, taxa de livrare, 2 nopţi cazare în camera dublă cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele. Cu 246 de euro, în aceleaşi condiţii, îi puteţi vedea pe Bon Jovi la Paris. Cei care doresc loc în tribune au de plătit suplimentar între 15 şi 25 de euro. Pentru cei care vor cazare la hotel de 4 stele preţul urcă la 370 de euro/ pachet. Cu 216 euro îi poţi vedea pe U2 la Atena (3 septembrie) sau Istanbul (6 septembrie). În preţ este inclus biletul de acces la concert şi 3 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele. Pentru pachetele care au inclus şi bilet de avion preţul urcă la 390 euro, cu cazare la un hotel de 4 stele. Anul acesta, U2 mai pot fi văzuţi în Moscova (25 august, 954 euro pentru o excursie de 7 zile care să includă şi biletul la concert), Paris (25 septembrie), Sevilla (29 septembrie), Roma (8 octombrie). Pentru amatorii de muzică dance, "Sensation White" este cel mai mare eveniment de gen din lume, unde se adună cei mai tari DJ ai momentului. 372 euro costă pachetul cel mai ieftin la evenimentul de pe 3 iulie din Amsterdam, cu transport, cazare şi mic dejun incluse.

Cei care vor să o vadă live pe Lady Gaga, iTurism propune un pachet de 227 euro pentru concertul pe care nonconformista artistă îl susţine la Budapesta pe 7 noiembrie. În tarif este inclusă cazarea două nopţi cu mic dejun şi biletul pentru concert. Aceeaşi agenţie vă poate trimite la Barcelona la concertul Kiss (24 iunie, 225 euro). Travel Studio are în ofertă concertul lui Rod Stewart de la Dortmund de pe 3 iulie- 225 euro de persoană, cu transport, cazare 2 nopţi la trei stele şi biletul de concert incluse în preţ. Aceeaşi agenţie vă poate trimite la Paul McCartney (26 iunie, Londra, 248 euro), Stevie Wonder (1 iulie, Paris, 283 euro), Andrea Bocelli (2 noiembrie, Londra, 275 euro) sau Deep Purple (22 noiembrie, Berlin, 199 euro).

Citește și: