217 vizualizări 2 ian 2011

Mesele copioase din ultima perioadă ne-au adus cu siguranţă câteva kilograme în plus. Specialiştii în nutriţie şi în fitness au oferit pentru gândul cele mai la îndemână soluţii pentru a scăpa de surplusul de kilograme, realizând şi un calcul referitor la suma de bani pe care trebuie să o scoatem din buzunar pentru a reveni la greutatea de dinaintea sărbătorilor de iarnă. "Efortul susţinut este contraindicat pentru că organismul este lipsit de energie din cauza excesului de grăsimi şi kilocalorii. Astfel, pentru început se recomandă plimbările de cel mult 15 minute. Aceasta reprezintă o primă fază în procesul de slăbire, care trebuie să dureze cel mult o săptămână, apoi se va începe antrenamentul propriu-zis, care trebuie să dureze până la două ore", spune Mihai Dragomir, antrenor de fitness. Potrivit acestuia, alergările pe bandă, urmate de exerciţii cardio sunt cele mai indicate metode de a slăbi cu ajutorul sportului. "În maxim o lună vor reuşi să slăbească până la 4 kilograme, greutatea adăugată în ultimele zile", susţine antrenorul Dragomir. Preţul unui abonament pe o lună la o sală de fitness variază între 200 de lei şi 350 de lei, în funcţie de numărul de ore petrecute la aparate. Specialiştii completează că înotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru slăbit. Potrivit acestora, tot corpul va fi implicat în mişcările de înot, astfel că toate grupele de muşchi vor fi "antrenate" să ardă surplusul de grăsime. Preţul unui abonament nelimitat pentru o lună la o piscină costă între 360 şi 600 de lei şi aveţi incluse saună şi jacuzzi.

Kangoo fitness, cunoscut şi sub numele de aerobic pe arcuri, este, de asemenea, recomandat atunci când vrem să ne revenim repede la greutatea iniţială. Potrivit antrenorilor, în zece minute de sărituri pe arcuri speciale se ard 150-200 de calorii - fapt care accelerează procesul de slăbire şi tonifică musculatura, ducând astfel la dispariţia celulitei în minimum o lună de antrenament. În plus, săriturile ajută la ridicarea muşchilor fesieri într-un timp scurt, datorită faptului că se lucrează toată musculatura. O oră de antrenament costă între 20 şi 30 de lei.

O vizită la nutriţionist costă 150 de lei

Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară este indicat să apelăm şi la sfaturile unui medic nutriţionist. Acesta ne va recomanda o dietă personalizată, în funcţie de metabolismul şi programul de la muncă. Prima vizită durează aproximativ o oră, timp în care medicul ne va cântări, va măsura stratul adipos din organism şi ne va recomanda câteva analize de sânge, ale glandei tiroide şi de urină. În funcţie de rezultatele acestor teste, medicul va prescrie un regim alimentar. O dietă personalizată trebuie ţinută cel puţin trei săptămâni. Preţul unei vizite la nutriţionist este 150 de lei.

Citește și: