5072 vizualizări 21 feb 2011

Durata ideală a unui act sexual este între 3 şi 13 minute, sunt de părere cercetătorii americani, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Persoanele intervievate aveau între 20 şi 45 de ani.
Contrar fanteziilor multora, care consideră că o partidă de amor reuşită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuţii de cuplu de la "Society for Sex Therapy and Research" au ajuns la concluzia că durata medie ideală a unui act sexual este de 7,3 minute.

CITEŞTE ŞI:

Sexul oral provoacă mai multe cazuri de cancer în gât decât fumatul. Pericolul virusului HPV

Media actelor sexuale la români. Cum arată studiile despre viaţa de cuplu

O senatoare belgiană propune o "grevă a sexului", până la rezolvarea crizei politice din ţară

Dependenţa de sex, o boală care atacă America, îi face pe români să se declare imuni

Românii fac schimb de parteneri. Cum a prins curentul swing în România: "La etaje, sunt camerele. Nu e nimic obligatoriu. Prezervativele sunt din partea casei"

La maturitate se atinge apogeul sexual

Specialiştii în domeniu subliniază faptul că un timp-record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător. "Sub două minute este, aproape, imposibil. În acest caz, este vorba, clar, de ejaculare precoce. În plus, mai sunt medici care spun că nici o durată de trei minute a unui act sexual nu este în regulă", precizează prof. univ. dr. Voichiţa Mogoş, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR) şi şeful clinicii de Endocrinologie de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi. Fiecare cuplu trebuie să aibă propriul său ritm. "Nu performanţa contează, pentru că astfel oamenii se pot alarma. În plus, se poate dezvolta anxietatea de performanţă, dacă persoana respectivă ştie că în câteva minute actul sexual trebuie să se încheie. Important este ca cei doi parteneri să atingă orgasmul, deşi femeile nu ajung întotdeauna în acelaşi timp cu partenerul la punctul culminant", susţine prof. dr. Mogoş.
Potrivit lui Eric Corty şi Jenay Guardiani, iniţiatorii cercetării, dacă o partidă de sex depăşeste 13 minute, atunci aceasta devine "prea lungă", iar dacă un contact sexual durează numai un minut sau două, acesta este "prea scurt", neputând fi satisfăcător.
În plus, o noapte intreagă de amor nu este doar obositoare, ci duce la dezamăgire şi insatisfacţie, subliniază specialiştii.
"Ne place sau nu să acceptăm, aceasta este realitatea. La tinereţe dorinţa sexuală este mare, la maturitate atingem apogeul, iar la bătrâneţe organismul nu ne mai ajută, datorită faptului că hormonii sexuali sunt în scădere, deşi dorinţa persistă", spune sexologul Gabriela Niţă.

Citește și: