Preşedintele european al Coca-Cola a recunoscut într-un interviu acordat unui post britanic de televiziune că cei mai mulţi dintre clienţii companiei "nu îşi dau seama" cât zahăr se află în băutură, scrie Daily Mail.

James Quincey a recunoscut totodată că "lucrurile trebuie să se schimbe", dar şi că dimensiunea recipientelor în care sunt oferite băuturile la cinema, spre exemplu, trebuie redusă.

Declaraţia a fost făcută după ce moderatorul emisiunii Newsnight, Jeremy Paxman, l-a informat că într-un pahar mare de Coca-Cola disponibil la cinematografe se află echivalentul a până la 44 de linguriţe de zahăr.

"Are ceva zahăr... are energie, însă este necesar? Nu, nu este, însă milioane de persoane din Marea Britanie se bucură de acest produs", a spus Quincey.

O doză obişnuită de Coca-Cola conţine 35 de grame de zahăr, echivalentul a şase linguriţe de zahăr, valoare calorică similară celei dintr-un cappuccino, a mai explicat preşedintele pentru Europa al Coca-Cola.

El a subliniat că o politică importantă a companiei este transparenţa. De aceea, toate ingredientele sunt trecute pe ambalaj, astfel încât clienţii să fie foarte bine informaţi în legătură cu valoarea calorică a băuturii.

Întrebat dacă el crede că băutorii de Cola ştiu cât zahăr se află în paharele pe care le cumpără de la cinema, CEO-ul s-a văzut nevoit să răspundă "cred că poate nu-şi dau seama".

Potrivit estimărilor jurnaliştilor britanici, într-un pahar se pot afla undeva între 23 şi 44 de linguriţe de zahăr, în funcţie de mărimea recipientului.

"Lucrurile trebuie să se schimbe, iar paharele mari trebuie să fie schimbate", a adăugat Quincey.

Citește și: