429 vizualizări 10 feb 2017

“1001 trandafiri livraţi într-o cameră de hotel pentru o cerere în căsătorie. Sunt foarte rare aceste solicitari, dar sunt impresionante. Un Mickey Mouse din flori a fost, o altă cerere inedită. Produsul realizat a fost de  impact şi clientul a  mulţumit. De asemenea, avem şi un produs LIKE DIN FLORI, ursuleţi, flori, pisici, arici şi alte animale pe care le construim de la 0.

De altfel, am primit o cerere pentru cinci urşi de 120 cm înălţime, pe care i-am livrat în provincie, mai exact în Craiova. Avem la vânzare şi  o inimă gigant de 2 m şi de aproximativ 2500 trandafiri, pe care încă nu am reuşit să o vindem, dar nu e timpul pierdut. Mesajele impresionante vin din partea cuplurilor care au peste 20 de ani împreună şi încă îşi declară dragostea şi respectul. Amuzante sunt cele codate, care conţin caractere, prescurtari, alinturi – Ursuleţ, Fluturaş, Bubu etc”, spune Marius Dosinescu pentru Gândul.

În medie, un român dă mai puţin de 10 euro pe flori. “Sunt foarte mulţi care nu dau deloc bani , iar media creşte în perioadele aglomerate. Trebuie ţinut cont şi de faptul că tarabele de flori vând la preţuri între 19 RON şi 89 RON. Pentru produsele complexe, românii apelează la florariile clasice sau la cele online. În ultimul timp observăm o creştere a numărului de femei care oferă flori la nivel anual, peste 65%, dar, în perioada sărbătorilor, bărbaţii sunt cei care cumpără flori, peste 80% dintre clientii noştri de Sf. Valentin, 1 şi 8 martie sunt bărbaţi. Florile pe care le folosim în aranjamente sunt achiziţionate din străinătate în proporţie de 80%. Anul acesta ne-am propus să susţinem producătorii romani şi pe această cale îi invităm să ne facă oferte”, afirmă Marius Dosinescu.

În general, în materie de vânzări, comercianţii mizează pe luna februarie şi începutul lunii martie. “Acestea sunt unele dintre cele mai aglomerate perioade. De la an la an, numărul comenzilor înregistrate în acest interval se află în continuă creştere şi suntem de părere că acest trend se va menţine şi anul acesta. Astfel, prognozăm o creştere de aproximativ 50% a vânzărilor de Valentine’s Day, Dragobete, 1 şi 8 Martie”, adaugă Marius Dosinescu.

Anul trecut , grupul Flori de Lux a avut o cifră de afaceri mai mare cu aproximativ 18% faţă de nivelul înregistrat în 2015, aproximativ 1 milion de euro. La finalul lui 2016, circa 90% din venituri au fost generate de comenzile online.

Evoluţia s-a bazat pe fondul creşterii comenzilor, dar şi datorită relansării unor proiecte din portofoliu. “Având în vedere că începutul acestui an a fost unul favorabil, estimăm că în 2017 vom avea o creştere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul precedent”, mai spune Marius Dosinescu.

 La capitolul cele mai căutate flori, trandafirii deţin supremaţia. “Vorbim de o perioadă în care trandafirii sunt la putere, urmaţi fiind de florile de primăvară, frezii, narcise, ghiocei, lalele’’, precizează Marius Dosinescu.  Preţurile buchetelor variază între 79 RON şi 200 RON.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: