Simona TUDORACHE
228 vizualizări 19 nov 2016

Cadourile cele mai scumpe vor fi oferite şi anul acesta în cercul familiei. Odată cu apropierea sărbătorilor, internauţii vor să dea cadouri, în medie, la câte 2-3 persoane, în valoare totală de 280 de lei.

Suma cea mai mică este alocată colegilor de serviciu. În cazul acesta, valoarea medie a cadoului este în jur de 60 de lei.

Şi familia extinsă este vizată atunci când vine vorba de cadourile ce vor fi puse ”sub brad”. Jumătate dintre utilizatorii de internet doresc să ofere daruri inclusiv rudelor îndepărtate. Doar 1 din 4 respondenţi se gândeşte să ofere ceva prietenilor apropiaţi.

Experienţa cumpărăturilor pe internet devine din ce în ce mai importantă. Decizia cumpărătorilor este influenţată nu numai de alegerea între magazinele online şi oferta acestora, ci şi de rezultatele de căutare.

Site-urile dedicate comparării preţurilor sunt cele care influenţează cel mai mult alegerea cadoului şi a locului de cumpărare. Acestea reprezintă şi anul acesta unul dintre cele mai importante puncte de reper în căutarea cadoului pe Internet.

Înainte de achiziţia online, cumpărătorii compară ofertele diferitelor magazine online. Criteriul de bază rămâne în continuare preţul (pentru 88% dintre ei), dar primele impresii şi experienţa anterioară privind credibilitatea magazinului online ales devin tot mai importante.

Deşi produsele de succes specifice sezonului variază de la an la an, principalele idei de cadouri ale utilizatorilor români de internet rămân şi anul acesta articole de îmbrăcăminte, produsele de frumuseţe, cosmeticele şi jucăriile.

Citește și: