Laura HOLBAN
2537 vizualizări 19 mai 2011

Două camioane care transportau ilegal 513 imigranţi au fost oprite în timp ce se îndreptau spre graniţa cu SUA. Maşinile au accelerat când s-au apropiat de unul dintre posturile de control ale poliţiei, dar au fost scanate. La "radiografie" s-a văzut că cele două camioane erau ticsite cu sute de oameni, respectiv 240 în primul mijloc de transport şi 273 în cel de-al doilea, scrie Daily Mail.

Imigranţii îşi doreau să ajungă la graniţa cu SUA şi s-au înghesuit în maşini deşi abia aveau aer să respire. Cei 513 de oameni s-au angajat să facă drumul de 18 ore din localitatea Tuxla până la cea mai apropiată graniţă cu SUA în maşini, deşi nu aveau loc să se mişte.

Imigranţii erau "descărcaţi" din camioanele care îi duceau către graniţă. Foto: Daily Mail

Cele două camioane au fost reperate când au trecut pe lângă un punct al poliţiei. Pe scannerul poliţiştilor au apărut radiografiile celor două camioane şi astfel s-au văzut corpurile înghesuite. "Cei 513 imigranţi, originari din Guatemala, Ecuador, Japonia, China, India şi Nepal, călătoreau în condiţii inumane", au declarat organele de poliţie.

Imigranţii, opriţi în drumul spre graniţa cu SUA, au fost luaţi în custodie de către poliţia mexicană, li s-a oferit ajutor şi hrană, iar patru dintre ei - suspecţi de contrabandă - au fost arestaţi. Incidentul are loc la o săptămână după ce preşedintele Barack Obama a fost hărţuit cu întrebări după ce a susţinut public că, la graniţa dintre Mexic şi SUA, controlul a devenit mai strict ca niciodată.

Citește și: