36 vizualizări 17 dec 2007

Din ce în ce mai mulţi americani îşi caută propriul nume pe motorul de căutare Google - iar şi mai mulţi dintre ei îşi caută şi prietenii, colegii de serviciu sau persoanele pentru care au un interes amoros, informează publicaţia Associated Press.

Într-un raport publicat duminică asociaţia Pew Internet and American Life Project a declarat că 47 la sută dintre adulţii utilizatori de internet din Statele Unite au căutat informaţii despre ei înşişi prin Google sau alt motor de căutare.

Procentul este peste dublul înregistrat în 2002, adică 22 la sută, dar specialistul în cercetare al companiei Pew a declarat că este surprinsă de faptul că procentul nu este mai mare de atât.

“Da, s-a dublat, dar trebuie luat în considerare faptul că încă există o mare parte dintre cei care folosesc internetul şi care nu au făcut niciodată acest gest simplu de a introduce propriul nume într-un motor de căutare”, a declarat aceasta, citată de Associated Press. “Fără îndoială că a crescut în popularitate, dar nu ştiu dacă această creştere este neapărat proporţională cu cantitatea de informaţii pe care le postăm despre noi sau date pe care le publică alţii despre noi”.

Aproape 60 la sută dintre utilizatorii de internet au declarat că nu sunt îngrijoraţi de numărul de informaţii despre ei înşişi aflate pe web, deşi există din ce în ce mai multe persoane care se tem pentru modul în care datele online ar putea fi folosite.

O altă descoperire făcută de Pew este că 53 la sută dintre adulţii care folosesc internetul recunosc că au căutat date despre altcineva (în afară de celebrităţi).

De multe ori, oamenii caută pe Google prieteni cu care nu au mai ţinut legătura. Un alt motiv popular pe care oamenii l-au invocat ar fi pentru găsirea unor informaţii «picante » despre prieteni, rude, colegi sau vecini.

Deşi bărbaţii şi femeile au căutat în acelaşi procent informaţii despre propria persoană, femeile au înregistrat un procent mai ridicat la capitolul căutării de date despre persoanele cu care au o relaţie.

Citește și: