957 vizualizări 12 apr 2018

Totul s-a întâmplat cu ajutorul unei mame surogat. 

Cuplul, care a murit în 2013, a recurs la colectarea embrionilor cu speranţa că vor avea un copil prin fertilizare in vitro. 

După accident, părinţii lor au luptat din greu să obţină dreptul de a folosi embrionii, iar băieţelul s-a născut în luna decembrie, cu ajutorul unei mame surogat din Laos. Vestea a fost făcută publică, potrivit BBC News, abia săptămâna trecută. 

Bunicii au fost nevoiţi să acţioneze în instanţă pentru a putea folosi embrionii stocaţi într-un spital din Nanjing. Cazul lor este unul fără precedent, niciun alt cuplu de părinţi nu au mai folosit, vreodată, embrionii copiilor lor decedaţi pentru a aduce pe lume un nepot. 

Mai mult, după câştigarea dreptului de a folosi embrionii, bunicii micuţului au fost nevoiţi să îi dea unei mame surogat din afara Chinei, pentru că în ţara lor această procedură este interzisă. Aşa au ajuns în Laos, acolo unde a şi venit pe lume nepotul lor. 

But given the legal uncertainty around untransplanted embryos, it was hard to find another medical institution in China willing to get involved.

Bebeluşul, pe nume Tiantian, a fost adus în China abia după ce toţi cei patru bunici au dovedit prin teste ADN că micuţul este moştenitorul lor, fiul copiilor lor, dobândind, astfel, cetăţenie chineză. 

 

Foto: Captură Youtube

Citește și: