Silviu Bănilă
473 vizualizări 18 apr 2018

Agenţia de ştiri Visir din Islanda scrie că Sindri Thor Stefansson a evadat dintr-o închisoare cu regim deschis, unde era încarcerat de sâmbăta trecută. Penitenciarul nu este înconjurat de un gard şi funcţionează pe baza încrederii gardienilor în deţinuţi. În cele mai multe cazuri, aceştia din urmă respectă regulamentul şi rămân în incinta închisorii, scrie Business Insider.

Stefansson a fost identificat ulterior în filmarea de pe o cameră de supraveghere a unui aeropost islandez şi se presupune că a aterizat pe aeroportul Arlanda din Stockholm, folosind acte false. Autorităţile au emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Stefansson.

Potrivit BBC, Stefansson ar fi fugit din ţară în acelaşi avion în care se afla premierul islandez Katrin Jakobsdottir (foto). Aceasta din urmă se deplasa spre Stockholm pentru o întâlnire cu liderii nordici şi omologul său indian, Narendra Modi.

Stefansson se afla în custodia poliţiei din data de 2 februarie 2018, scrie Visir. El este unul dintre cei 11 oameni arestaţi în legătură cu furtul a 600 de calculatoare din mai multe centre de date din Islanda, între decembrie 2017 şi ianuarie 2018. Computerele era special concepute pentru minarea de bitcoin şi valorează undeva la 200 milioane coroane islandeze (2 milioane de dolari).

Citește și: