Silviu Bănilă
1002 vizualizări 7 mai 2018

Trenton McKinley, în vârstă de 13 ani, a declarat pentru FOX10, citat de Daily Mail, că se juca alături de un prieten, în luna martie, într-o remorcă trasă de un buggy.

Tânărul din Mobile s-a lovit puternic la cap, după ce amicul său a frânat brusc şi remorca s-a răsturnat. A fost dus de urgenţă la USA Medical Center, unde doctorii le-au comunicat părinţilor că băiatul are şapte fracturi craniene.

„Am văzut doar o targă, din care îi atârnau picioarele. A fost mort timp de 15 minute”, a povestit mama acestuia, Jennifer Reindl.

„Când şi-a revenit, mi-au zis că nu va mai fi niciodată normal. Mi-au zis că problemele cu oxigenul au fost atât de nocive pentru creier, încât va fi legumă pentru tot restul vieţii, dacă va scăpa”.

Trenton a fost declarat în moarte cerebrală şi respira cu mare dificultate, astfel încât părinţii au luat decizia sfâşietoare de a-i dona organele unor copii care aveau nevoie de transplanturi.

„Cinci copii aveau nevoie de organe şi se potriveau”, a declarat Reindl. „Ar fi fost nedrept să-l ţinem artificial în viaţă, deoarece organele s-ar fi deteriorat şi mai mult”.

Cu o zi înainte ca Trenton să fie scos de la aparate, a început să indice semne de activitate cerebrală. Mama sa a scris pe Facebook că tânărul a început să respire singur şi s-a trezit, vorbind coerent. Drumul spre recuperare a fost însă dificil şi copilul a suferit zilnic de dureri şi crize.

Trenton a trecut prin trei operaţii pe creier şi i s-a permis, în sfârşit, să meargă acasă. În curând, va reveni la spital, pentru o operaţie de reataşare a craniului. Pe de altă parte, puştiul nu şi-a pierdut simţul umorului: „Am zis că pot să pun chipsuri acolo (n.r., în gaura craniană) şi să înting cu sos. Dar mama nu mă lasă să fac asta”.

O pagină de Facebook îi invită pe oameni să doneze pentru tratamentul medical al lui Trenton. Până acum, aceasta a strâns 3.300 dolari, obiectivul fiind de 4.000 de dolari.

Citește și: