Silviu Bănilă
1344 vizualizări 12 mar 2019

Wilharm era alături de bunicul ei la Terapie Intensivă, în spitalul Keiser Permanente Medical Center din Fremont, California, luni seară, când un robot informativ a intrat în cameră şi a transmis, pe un monitor, mesajul trist al unui medic. Bunicul femeii, Ernest Quintana, în vârstă de 78 de ani, a murit a doua zi, după ce a primit teribilul prognostic prin calea de comunicare catalogată drept „inumană”, scrie CNN.„Cred că ar fi trebuit să aibă mai multă demnitate, ar fi trebuit să-l trateze mai bine”, a declarat Wilharm. „Nicio nepoată, niciun membru al familiei nu ar trebui să treacă prin aşa ceva”.

Potrivit femeii îndurerate, familia ştia că bunicul nu mai are mult de trăit. Rudele au fost însă şocate de modul „inedit” în care s-a făcut anunţul despre starea de sănătate a omului.

 „Mi-a fost atât de teamă pentru el şi totodată dezamăgită de modul în care au acţionat medicii”, a declarat Wilharm, în lacrimi. „Şi i-am văzut expresia feţei când a primit vestea”.

O purtătoare de cuvânt a spitalului a oferit „sincere condoleanţe familiei”, într-un comunicat trimis celor de la CNN.

„Abordăm cu mare seriozitate această situaţie şi am vorbit cu familia pentru a discuta despre problemele semnalate”, a spus Michelle Gaskill-Hames, senior vicepreşedinte şi manager la spitalul cu princina.

„Medicii şi asistentele au discutat permanent cu rudele, privitor la starea pacientului”, a adăugat oficialul. „Intervenţia video s-a petrecut după vizitele obişnuite ale doctorului - nu a înlocuit conversaţiile anterioare cu pacientul şi rudele şi nu a fost folosită pentru a vorbi despre un diagnostic”.

Doctor: „Nu ştiu dacă va mai merge acasă”

Timp de mai mulţi ani, Quintana a suferit de o boală cronică a plămânilor, din cauza căreia nu mai putea respira normal. „Din păcate, nu putem trata nimic eficient”, i-a transmis medicul respectiv nepoatei lui Quintana, aflată lângă patul bunicului ei.

Doctorul spune că îi poate da morfină lui Quintana, pentru a uşura durerea, dar va respira şi mai greu. Wilharm îi transmite bunicului ei că doctorul îi recomandă să plece acasă. „Ştiţi...Nu cred că mai pleacă acasă”, răspunde medicul respectiv, adăugând că, în acel moment, cel mai bun tratament este liniştea lui Quintana.

„A fost una din cele mai triste zile din viaţa mea”, a mai declarat nepoata lui Quintana.

foto: captură video CNN

Citește și: