Sorina Ionaşc
672 vizualizări 22 feb 2012

Mai multe fete cu vârste sub 16 ani au fost răpite şi violate de un grup de pakistanezi în perioada 2008-2010. Aceştia le-au drogat şi le-au îmbătat înainte de a profita de ele, informează Daily Mail. Autorităţile au reuşit să-i prindă pe cei 11 bărbaţi suspecţi, care sunt acuzaţi de abuz sexual asupra copiilor, viol, trafic de persoane şi agresiune sexuală.

Potrivit instanţei din Liverpool, o fată de 13 ani a rămas însărcinată în urma actelor sexuale la care a fost supusă şi apoi a avortat, iar altă copilă a fost violată de trei bărbaţi în timp ce voma lângă pat. "Veneau la mine într-un fel de ture. Nu aveam ce să fac, vomam...", a povestit fata.

Victimele provin din familii destrămate, nu mergeau la şcoală şi de aceea petreceau mult timp în oraş. Fetele i-au cunoscut pe bărbaţi în două fast-food-uri din Rochdale, Greater Manchester. Doi dintre ei lucrau acolo, patru erau taximetrişti, iar cinci dintre ei nu aveau un loc de muncă.

Qamar Shahzad şi Kabeer Hassan

Procurorul Rachel Smith a declarat că fetelor li se dădea mâncare, alcool şi bani în schimbul actelor sexuale. "Au fost situaţii în care fetele au fost obligate să consume alcool pentru ca bărbaţii să se asigure că vor face sex cu ele. Cu alte ocazii, fetele se simţeau atât de rău încât nu erau capabile să riposteze pentru a se apăra de oricine abuza de ele", a spus avocatul.

Abdul Qayyum şi Abdul Rauf

Deşi unele fete au fost plătite în schimbul actelor sexuale, altele au fost agresate fizic şi violate, fiind duse în mai multe case din Greater Manchester şi obligate să aibă contacte sexuale cu mai mulţi bărbaţi într-o zi.

"Ce a descris fata este de fapt o activitate de grup în care sunt implicaţi mai mulţi bărbaţi, inclusiv cei acuzaţi, care au exploatat sexual nişte copii vulnerabili ", a adăugat Rachel Smith.

Tribunalul a hotărât că acuzaţii ştiau că victimele erau minore, mai ales că unul dintre acuzaţi, Abdul Aziz, a condus-o pe o fată de 15 ani la şcoală, iar altul, Abdul Rauf, a întrebat-o dacă ştie vreo fată mai tânără. Astfel, un bărbat de 59 de ani le-a oferit mâncare şi votca unor eleve de 15 ani, aşteptând ca acestea să aibă contacte sexuale cu ei.

Mohammed Amin şi Mohammed Sajid

Pe lista acuzaţilor se află Kabeer Hassan, 24 de ani, Abdul Aziz, 41 de ani, Abdul Rauf, 43, Mohammed Sajid, 35, Adil Khan, 42, Abdul Qayyum, 43, Mohammed Amin, 44, Qamar Shahzad, 29, Liaquat Shah, 41, Hamid Safi, 22, şi bărbatul de 59de ani, care au negat acuzaţiile aduse. Potrivit sursei citate, ancheta continuă.

Liaquat Shah

Citește și: