Vasile Magradean
12576 vizualizări 27 ian 2018

Preşedintele Asociaţiei Salvamont Borşa, Ioan Mihali, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că snowmobilul primit este deosebit de util, deoarece reduce considerabil perioada de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte.

”Am primit la refugiul Salvamont din Pasul Prislop o donaţie din partea unui turist ceh, Ivos Winkler, constând într-un snowmobil şi o targă pe schiuri pentru transport persoană accidentată, valoarea fiind de aproximativ 10.000 de euro”, a spus Mihali.

Ioan Mihali a povestit că donaţia vine din partea unui turist ceh salvat din Munţii Rodnei, iar snowmobilul şi targa pe schiuri reduc perioada de intervenţie pe munte de la o oră pe schiuri, la 5 – 10 minute.

„În 5 ianuarie, am participat împreună cu un coleg la o acţiune de salvare în zona Cascadei Cailor, din Munţii Rodnei, era zăpadă, turistul ceh căzuse 7 - 8 metri într-o crevasă. Cei cu care era au cerut elicopter, dar plafonul era jos şi nu se putea interveni. Am plecat cu ei la faţa locului şi i-am acordat primul ajutor, l-am pus pe targă şi l-am dus la Salvare. I-am salvat viaţa iar în semn de recunoştinţă ne-a donat snowmobilul care reduce considerabil perioada noastră de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte, de la o oră pe schiuri la 5-10 minute”, a mai spus Mihali

Potrivit acestuia, snowmobilul primit este primul care intră în dotarea Asociaţiei Salvamont Borşa şi a fost adus de mai multe persoane din Cehia care l-au însoţit pe Ivos Winkler.

La rândul lor, salvamontiştii le-au înmânat oaspeţilor cehi diplome, dar şi pliante şi hărţi despre zona Borşa.

Citește și: