Laura Cojocaru
554 vizualizări 17 mar 2019

În 1954 geanta neagră a lui Marty Ingham Everett în care se aflau un carnet de cecuri, un ruj, câteva fotografii de la şcoala de dans şi scrisori de la trei băieţi, în care o invitau la balul bobocilor, a ajuns cumva în spatele unei săli de clasă din liceul Jeffersonville High din Indiana.

Avea 16 ani pe atunci. Poşeta care a stat timp de 65 de ani în sala de clasă a fost descoperită recent de un echipaj de construcţii care se ocupa de renovarea liceului.

Echipajul a găsit poşeta după ce a demontat un dulap şi a predat-o Consiliului şcolar. Reprezentanţii liceului au postat pe pagina de Facebook a instituţiei o fotografie cu geanta, cu scopul de a-i găsi proprietarul. Fiul lui Marty Ingham Everett a văzut postarea şi a recunoscut numele de domnişoară al mamei sale. Un reprezentant al liceului a luat legătura cu Everett.

„Parcă am deschis o capsulă a timpului”, a afirmat Everett, care a fost atât de fascinată de întâmplare încât a acceptat să spună povestea celor trei scrisori care se aflau în geantă.

Primise scrisori de la Paul, Carter şi “Torchy”:

„Dragă Marty, am auzit că Paul te-a invitat la balul bobocilor. Dacă nu e adevărat să ştii că mi-ar face mare placere să mă însoţeşti pe mine la bal. Cu dragoste, Torchy”.

„Dragă Marty, eu şi Bobbie nu suntem împreună. Doar o conduc la ore. Încerc să fiu prieten cu toată lumea.” Paul

Cu toate acestea, Evrett a povestit că l-a ales pe Carter atunci: „A fost primul meu prieten. Scrisoarea de la el a fost specială. Şi celelate scrisori au însemnat ceva pentru mine. Altfel de ce le-aş fi păstrat în geantă?

Cel cu care a avut prima întâlnire, William Carter are acum 81 de ani şi locuieşte în Phoenix şi nu a mai vorbit cu Everett de când au terminat liceul.

„A fost umitor să aflu despre această descoperire. E incredibil să îţi aminteşti de nişte fapte, obiecte, comportamnete din trecut şi să constaţi că nu seamnănă cu nimic din prezent. „Ne respectam profesorii, legea şi părinţii. Aveam mai mult timp să stăm în jurul unei mese să discutăm”, a povestit Carter, fiind contactat de presă.

"Au trecut atât de mulţi ani încât nu-mi amintesc foarte mult despre acel moment, dar ştiu că mi-a plăcut viaţa de liceu. Şi îmi amintesc câteva dintre întâlnirile mele", a conchis Evrett.

 

 

 

Citește și: