Florin Badescu - Mediafax
422 vizualizări 9 dec 2015

TMZ a obţinut o copie după mandatul utilizat de Poliţia din Bloomington, un oraş din statul american Minnesota, pentru a percheziţiona autocarul rockerului american, după decesul acestuia. Documentul arată că poliţiştii au găsit în vehicul două pungi cu o substanţă albă. Oficialii americani au anunţat apoi că substanţa a fost identificată şi că aceasta este cocaină.

Au mai fost găsite, de asemenea, tablete de Xanax (medicament folosit în tratarea stărilor de anxietate), două tipuri de somnifere, analgezicul opioid Buprenorfină, dar şi pastile de Viagra. Poliţiştii au găsit şi Ziprasidonă, un medicament folosit în tratamentul tulburării bipolare şi schizofreniei.

Scott Weiland a fost diagnosticat cu tulburare bipolară în 2001.

Potrivit documentelor oficiale, toate drogurile şi medicamentele citate au fost descoperite în dormitorul amenajat în autocarul de turneu al rockerului. Muzicianul a fost descoperit decedat în acel dormitor, însă Poliţia americană nu a menţionat numele său în acest raport.

Poliţiştii au găsit în aceeaşi încăpere şi o pungă cu o substanţă verde, provenind din frunze tocate.

Rockerul american şi trupa sa, Scott Weiland and The Wildabouts, urmau să susţină în această lună un turneu care includea concerte în oraşele americane Reno, pe 18 decembrie, şi Napa, pe 19 decembrie.

Trupa se afla în Minnesota, pentru o serie de concerte la Medina Ballroom. Potrivit site-ului TMZ.com, Scott Weiland a fost găsit decedat în autocarul de turneu al trupei sale.

Cântăreţul american, care împlinise vârsta de 48 de ani pe 27 octombrie, s-a confruntat în ultimii ani cu dependenţa de droguri şi alcool.

Originar din California, Scott Weiland a înfiinţat trupa Stone Temple Pilots cu fraţii Robert şi Dean DeLeo, alături de care a avut un succes comercial răsunător în anii 1990. În 1993, albumul de debut al formaţiei americane, "Core", a ajuns până pe locul al treilea în topul Billboard 200, iar, în anul următor, trupa Stone Temple Pilots a înregistrat un succes şi mai mare, graţie albumului "Purple", care a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200 şi a inclus o serie de piese care au devenit celebre, precum "Big Empty", "Vasoline" şi "Interstate Love Song".

Beneficiind de vocea inconfundabilă a lui Scott Weiland, trupa Stone Temple Pilots a devenit tot mai populară în anii din era post-grunge, dar, deşi a vândut milioane de albume pe plan mondiale, membrii săi au început să se înţeleagă tot mai puţin. Trupa americană a luat mai multe pauze în carieră, în timpul cărora Weiland a participat la câteva proiecte solo.

Stone Temple Pilots a trecut apoi prin mai multe schimbări de componenţă în anii următori. Cel mai recent, formaţia americană l-a recrutat pe Chester Pennington, solistul trupei Linkin Park. Acesta a anunţat însă pe 9 noiembrie că a renunţat la această colaborare.

În 2002, Scott Weiland s-a alăturat foştilor membri din Guns N' Roses Slash (chitară), Duff McKagan (bass) şi Matt Sorum (tobe) pentru a forma un supergrup, denumit Velvet Revolver. Noua formaţie a lansat două albume de mare succes - "Contraband", în 2004, şi "Libertad", în 2007.

Încă înainte de a fi inclus în grupul Velvet Revolver, Scott Weiland avusese deja mai multe probleme cu justiţia, în principal din cauza dependenţei sale de droguri şi a conducerii automobilului sub influenţa alcoolului. În 1995, rockerul a fost condamnat pentru cumpărare de cocaină şi plasat în regim de libertate condiţionată. În 2003 şi în 2007, artistul a fost din nou arestat, pentru conducerea automobilului sub influenţa alcoolului şi pentru fugă de la locul accidentului. Heroina devenise drogul său preferat, iar Scott Weiland s-a internat într-o clinică de dezintoxicare, în 2007, însă nu a reuşit să finalizeze acel program medical.

Citește și: