179 vizualizări 11 feb 2017

Nikki Goldstein, sexolog şi expert în relaţii australian, spune că acele cupluri care distribuie foarte multe lucruri referitoare la relaţia lor pe reţelele sociale fac acest lucru pentru că se află în căutarea validării relaţiei lor de către celelalte persoane. 

„Like-urile şi comentariile venite din partea prietenilor din social media pot fi atât de importante pentru relaţiile oamenilor, mai ales atunci când acestea sunt marcate de nesiguranţă. Nu mai contează gestul făcut de partener, cât contează ce cred şi spun ceilalţi despre acest gest”, a explicat Goldstein. 

Expertul explică şi faptul că doi îndrăgostiţi care îşi fac poze şi se asigură că le publică imediat pe conturile de pe reţelele sociale pierd şansa de a trăi într-adevăr momentele frumoase alături de partenerii lor. 

„Vedem cum oamenii se concentrează atât de mult pe a face un relfie - un selfie de cuplu - şi asupra filtrului, hashtagurilor şi descrierii pe care o pun respectivei poze, încât ratează intensitatea momentului. Cuplurile fac fotografii şi le publică imediat în mediul online, urmărind apoi like-urile şi comentariile în loc să îşi acorde atenţia cuvenită unul altuia”, explică aceasta. 

De asemenea, Goldstein sugerează că descrierile cele mai populare date acestor poze, spre exemplu „bărbatul meu”, „fata mea”, sunt semne ale posesivităţii şi că fotografiile de cuplu ar trebui făcute şi distribuite într-un mod care să arate că relaţia funcţionează frumos şi armonios, ba chiar amuzant, nu că se bazează pe posesivitate excesivă. 

Aceste aspecte arată odată în plus că ceea ce oamenii distribuie pe reţelele sociale nu este o reflexie a vieţii reale. Chiar dacă fotografiile înfăţişează un cuplu perfect, ceea ce se găseşte în spatele uşilor închise dovedeşte că ceea ce se vede pe reţelele de socializare. 

Citește și: