Laura HOLBAN
20834 vizualizări 10 feb 2012

O întreagă unitate de puşcaşi marini americani aflată în Afghanistam s-a fotografiat lângă un steag amintind de însemnele trupelor naziste SS. Imaginea ajuns în atenţia inspectorului general al Marinei în luna noiembrie a anului trecut moment în care a fost începută şi o anchetă, scrie BBC.

Inspectorul general, Gregory Wolf, a insistat să lămurească în faţa presei faptul că situaţia în care au fost surprinşi soldaţii este una inacceptabilă. "Folosirea însemnelor SS nu este permisă, iar puşcaşii marini vor fi contactaţi şi li se va comunica acest lucru", a conchis Wolf.

UPDATE: Puşcaşii marini nu vor fi sancţionaţi. S-a stabilit că fotografia a fost făcută în glumă

"Incidentul nu era motivat (de consideraţii) rasiale. Persoanele vizate au recunoscut că simbolul (nazist) putea fi prost interpretat şi că nu este conform valorilor Corpului Puşcaşilor Marini", se arată într-un comunicat.

"Comandantul a apreciat că nu este necesară nicio acţiune disciplinară. Dar el le-a transmis tuturor că un asemenea comportament nu va fi tolerat şi că orice recidivă va fi pedepsită", se mai arată în comunicat.

Citește și: