Narcis Popescu
3688 vizualizări 6 ian 2016

Britanicii ar avea şanse mai mari să câştige un Oscar sau o medalie olimpică decât să aibă noroc la loterie. După ce în octombrie, numărul bilelor a crescut de la 49 la 59, organizatorii Loteriei Naţionale au redus, prin acest gest, şansele de câştig ale participanţilor de la 1 la 14 milioane la 1 la 45 de milioane. Asta înseamnă că ai mai mari şanse să cadă un avion peste tine (1 şansă la 10 milioane) decât să câştigi marele jackpot. Totuşi, englezii nu trebuie să dezarmeze, au şanse mai mari să câştige la loterie decât să fie striviţi de un tonomat de băuturi răcoritoare. Iată 11 lucruri ale căror şanse să se întâmple sunt mai mari decât spectrul de a câştiga la loterie:

Şansele să mori, fiind stângaci, folosind incorect un produs pentru dreptaci sunt de doar 1 la 4,4 milioane.

Să mori strivit de un meteorit este mult mai probabil să se întâmple decât să câştigi la loterie, şansele sunt de 1 la 700.000.

Să cadă ceva de pe cer care să te omoare, în general, este o posibilitate mai mare decât să câştigi la lotto. Există 1 şansă la 10 milioane să mori, picându-ţi un avion în cap.

Totodată, şansele să mori într-un accident aviatic, să cadă avionul cu tine sunt de 1 la 11 milioane.

Să mori lovit de un fulger, ai de 4 ori mai multe şanse să ţi se întâmple decât să câştigi la loterie. Şansele ar fi de doar 1 la 10 milioane.

Ai de 45 de ori mai multe şanse să mori după ce ai mâncat carne infestată de bacterii decât să iei jackpotul. Şansele sunt de 1 la 1 milion.

Există şi lucruri pozitive care au mai multe şanse să ţi se întâmple decât să câştigi jackpotul:

Dacă visezi să fii următorul Tim Peak, ar trebui să ştii că există şanse de doar 1 la 12 milioane să ajungi astronaut.

Şanse ca soţia ta să dea naştere la cvadrupleţi sunt mai mari decât să câştigi la loterie. Posibilitatea e de 1 la 13 milioane.

Şansa să câştigi un Oscar este de doar 1 la 11, 500.

Deşi Leonardo DiCaprio nu a câştigat niciodată un Oscar, a reuşit să fie în compania mai multor fotomodele. Şansele să reuşeşti acelaşi lucru sunt de 1 la 880.000.

Să câştigi o aur olimpic este de 75 de ori mai probabil să reuşeşti decât să ghiceşti cele 6 numere norocoase. Este o posibilitate de 1 la 662.000.

Dacă nu ai succes la loterie, poţi să te împaci cu gândul că toate cele 11 întâmplări sunt mai probabil să apară în viaţa ta decât să nimereşti numerele potrivite.

Citește și: