Aproximativ 60 de kilometri de conducte de culoare roz străbat Berlinul, stârnind deseori curiozitatea turiştilor. Fie că şerpuiesc la suprafataţă, la câţiva metri înălţime deasupra solului, fie că se pierd din când în când, îngropate în pământ, acestea fac parte însă din farmecul capitalei germane.

Deşi pentru mulţi străini imaginea acestora este confundată deseori cu o „instaţie artistică”, conductele colorate au însă un scop real, scriu jurnaliştii de la BBC News.

Întrucât Berlinul este construit pe un teren mlăştinos, pentru a construi imobilele apa trebuie extrasă din sol. Astfel, conductele transportă de fapt apa respectivă şi o varsă mai departe în locuri special amenajate.

Nici culoarea lor nu este întâmplătoare. Bernd Kempf , directorul companiei producătoare – Pollems -, a povestit că în urmă cu 21 de ani, când firma şi-a început activitatea, mai mulţi psihologi au fost chestionaţi în legătură cu culoarea pe care copiii şi tinerii o preferă de obicei. Pentru că specialiştii au indicat rozul, reprezentanţii Pollems au decis ca aceasta să fie şi culoarea conductelor produse. 

Aşadar, dincolo de utilitatea lor, conductele au şi rolul de a da oraşului o notă veselă.

Citește și: