Laura HOLBAN
13938 vizualizări 17 dec 2011

Sărutul lor va rămâne în istorie, gestul lor impulsiv ivit în mijlocul haosului din această vară din Vancouver fiind asemuit cu cel imortalizat la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. După câteva săptămâni de glorie locală, cei doi s-au mutat în Australia şi mai sunt opriţi, ocazional, de către cineva care îi recunoaşte, scrie Sports.Yahoo.com.

În seara zilei de 15 iunie 2011, haosul se instala în Vancouver, oraşul canadian luând foc după ce echipa de hochei, Vancouver Canucks, a pierdut acasă în faţa rivalilor de la Boston Bruins. În mijlocul fanilor furioşi, care incendiau maşini, loveau civili şi se luptau cu forţele de ordine, tănăra Alex Thomas s-a aruncat terifiată la pământ, fiindu-i frică să se mai mişte. Într-un impuls nebun, iubitul său, Scott Jones, s-a aruncat peste ea, încercând să o protejeze, şi aşa a luat naştere un nou sărut marca "make love, not war".

După publicarea acelei fotografii, Jones a fost recunoscut de către un prieten pe reţeaua de socializare Facebook şi aşa au început scurtele lor săptămâni de faimă. Supăraţi că lumea şi presa inventa numeroase poveşti legate de acel sărut, cei doi tineri au decis să apară în public, să-şi asume sărutul din mijlocul revoltelor şi să explice exact ce s-a întâmplat.

Cei doi aveau în plan să călătorească în California şi apoi să se mute în Australia, ţara natală a băiatului, lucru pe care l-au şi făcut. Acum, cei doi protagonişti ai "fotografiei anului", aşa cum a numit-o Esquire, împart un apartament în Melbourne, Australia, departe de gloria pe care s-au bucurat în Canada. Nici primele săptămâni petrecute în Australia nu au fost liniştite pentru cei doi iubiţi. "Toată lumea văzuse poza şi erau oameni pe stradă care mă recunoşteau. Nu ştiam că acestă faimă ne va urmări şi aici", povesteşte acum Jones.

Acum, cei doi sunt ca oricare doi tineri din mulţime, ducându-şi vieţile aşa cum şi-au plănuit. Fata şi-a găsit un loc de muncă la Yarra Valley Water, un job pe care l-aobţinut mulţumită studiilor universitare pe care le-a absolvit. Jones este managerul unui bar numit The Green Room şi spune că şi acum se mai fac glume legate de acel sărut.

"Acum, dacă mă uit la tot ce-a fost, pot spune că a fost o situaţie amuzantă. Însă nu a fost amuzantă atunci", îşi conchide Jones, care se autointitulează "Riot Romeo" (Romeo din sânul revoltelor).

Citește și: