Diana MARCU
119 vizualizări 9 apr 2011

Deşi ultimul în concurs, Ştefan Florescu a ajuns primul pe lista favoriţilor pentru finală şi le-a oferit telespectatorilor, potrivit lui Andi Moisescu, "ceva ce nu s-a mai vazut demult în fotbalul românesc, şi anume spectacol". Felul în care Ştefan Florescu a jonglat cu mingea pe muzică i-a impresionat nu doar pe juraţi, Mihai Petre declarându-se fanul băiatului din Botoşani, ci şi pe români care l-au trimis direct în finală pe puştiul care face freestyle football şi care şi-a vândut bicicleta pentru a avea bani ca să ajungă la preselecţiile de la "Românii au talent".

"Am decis că, dacă peste tot fotbalul s-a transformat într-un business plin de blaturi şi scandaluri, eu să încerc să promovez de unul singur spectacolul pe care fotbalul ar trebui să-l ofere", îşi motivează Ştefan Florescu alegerea . "Este un sport frumos, fără blaturi, fără scandaluri şi fără violenţă", povesteşte adolescentul de 18 ani.

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Dar cine este băiatul care are o şansă la câştigarea potului de 120.000 de euro pe 25 aprilie? Ştefan Florescu, 18 ani, a practicat atletism şi fotbal de performanţă, ba chiar a fost la un pas de a fi selecţionat în echipa de juniori a FC Steaua, dacă părinţii lui şi-ar fi permis să-I asigure cheltuielile pe care trebuia să le facă pentru a sta în Bucureşti. Între timp aceştia au divorţat, iar Ştefan a rămas cu tatăl lui bolnav şi locuiesc în casa bunicilor din comuna Vorona, la 25 de km de Botoşani.

Într-un interviu pentru gândul, el a mărturisit că şi-a făcut singur numărul cu care a participat la preselecţiile de la "Românii au talent" şi că a repetat coregrafia nu în săli de dans cu oglinzi şi nici în săli de sport, ci într-o sufragerie. "Când aveam drum la Botoşani exersam în parcarea acoperită a Sălii Polivalente", povesteşte finalistul. "Deşi am spart multe becuri, lustre şi geamuri, aşa mi-am dezvoltat controlul şi am învăţat să fac freestle oriune". Deocamdată, el nu câştigă bani din jongleriile pe care le face cu mingea, fie ea în flăcări. "Nu am reuşit până acum să câştig nici cât să-mi platesc amenzile pe care le primesc des pentru tot felul de legi pe care nu le pot înţelege. Una din ele era primită chiar pentru folosirea parcului în alte scopuri decât cele pentru care a fost el conceput", a mai spus Ştefan pentru gândul.

Citește și: