8747 vizualizări 22 ian 2016

Sunt inteligente? Unele da. Utile? Cele mai multe nu sunt, dar toate sunt o bună susă de distracţie. Toate sunt accesibile pe Google, unele funcţionează şi pe telefonul mobil, iar câteva sunt accesibile şi în alte motoare de cautare. The Guardian a facut un top al acestora. Iată câteva mai puţin cunoscute.

z or r twice

Dacă tastezi  ”do a barrel roll” sau ”z or r twice” pagina de căutare a Google se va învârti la 360 de grade. De ce? Pentru amuzament, bineînţeles. Ambele  sunt o trimitere la jocul Star Fox în care trebuia să apăsaţi  pe tastele Z sau R de două ori pentru  a face eroul principal să se rostogolească spre stânga sau dreapta.

askew

Dacă vei tasta în Google  "askew"  vei face pagina să pară că stă atârnată într-o parte. 

a long time ago in a galaxy far, far away

Daca v-aţi dorit vreodată, ca rezultatele de căutare, furnizate de Google, să va apară pe ecran ca şi cum ar fi  textul de deschidere al celebrelor filme din seria Star Wars, puteţi cauta pe Chrome textul ”a long time ago in a galaxy far, far away”. Şi o sa ajungeţi imediat acolo... 

<blink>

Caută pe Google ” <blink> ”şi  în rezultate fiecare cuvânt ”blink” care va apărea pe ecran  va ....clipi

zerg rush

Daca te-ai plictisit la muncă şi ai acces doar la Google poti tasta ”zerg rush” în caseta de căutare. După ce apeşi  ”enter” , să te pregăteşti să rezişti unui val frenetic de mici litere ”O” din Google care vor încerca să-ţi mănânce pagina. ”Zerg Rush” provine de la tactică folosită, în 1998, de jucătorii Zerg în jocul de strategie Starcraft. Aceasta consta în trimiterea a sute de unitaţi ieftine, de nivel scăzut, pentru a-şi copleşi adversarul.

atari breakout

Să spargi cărămizi e cel mai bine. Tastează  în căutatrea de imagini de la Google ”atari breakout” şi vei juca un joc în care căramizile vor fi înlocuite cu imaginile căutate.

 

 

 

 

 

Citește și: