362 vizualizări 4 mar 2011

O serie de 8500 de documente făcute publice de Arhivele Naţionale Britanice au relevat faptul că mulţi britanici s-au temut de o devastatoare invazie extraterestră în 1967.

Reuters raportează că cele 35 de dosare - disponibile online - cuprind informaţii, fotografii, schiţe şi poveşti detaliate ale "observării" unor farfurii zburătoare, împreună cu corespondenţa dintre Ministerul Apărării din Marea Britanie şi diverşi martori.

  • "Era un vehicul mare în formă de trabuc, cu proiectile mari pe fiecare parte ca nişte aripi", descrie un martor în 1998 întâlnirea de gradul trei. "Se părea să aibă două lumini foarte strălucitoare în faţă şi o lumină albă intermitentă rotundă."


Documentele oferă informaţii, de asemenea, despre modul în care guvernul a început să facă anchete oficiale despre OZN-uri, începând cu anul 1950, în urma raportării unei serii de apariţii ale farfuriilor zburătoare. Ministerul Apărării a instituit un grup secret de lucru numit "Flying Saucer Working Party" pentru a monitoriza apariţiile. Organizaţia a rămas secretă până în 1988.


Materialele desecretizate susţin că "nebunia" OZN-rilor a scăzut în ultimul timp. Între anii 1996-1997 s-au înregistrat 609 de apariţii, iar din 2001 până în 2006 s-au înregistrat 130 de apariţii. (Gabriela Codău)

Citește și: