4484 vizualizări 15 mai 2011

"Nu e un loc tocmai bun, dar nici rău. Stau alţii şi mai rău ca noi, care au la fel piese frumoase. Eurovision este plin de surprize", a declarat pianistul şi compozitorul piesei 'Change', Gabriel Băruţa.

El a afirmat că acest loc nu înseamnă un final de carieră pentru Hotel FM.

"Nu o să însemne un sfârşit de carieră pentru noi, iar cei care ne-au văzut trebuie să ştie că noi ne-am făcut treaba foarte bine şi că votul a fost super politic", a adăugat Gabriel Băruţa.

Artistul susţine că grafica nu a fost una care să avantajeze România în show şi că aceasta a fost realizată de germani.

Compozitorul piesei a precizat că se va mai participa la selecţia naţională pentru Eurovision, dar nu la cea pentru concursul de anul viitor.

"Nu pot să o ţin aşa într-un Eurovision în fiecare an", a motivat el.

Şi solistul formaţiei Hotel FM, David Bryan, a acuzat că votul din finala Eurovision a fost geo-politic.

În ceea ce priveşte faptul că Marea Britanie nu a acordat niciun punct României, deşi el este de origine engleză, solistul a spus că îi e ruşine de acest fapt.

"Nu ştiu de ce nu ne-a votat Anglia. Mi-e ruşine de acest fapt. Am crezut toţi că o să avem câteva puncte de la englezi. Mi-e ruşine să mă întorc în Anglia. Sunt foarte mândru de România şi sper ca în viitor să obţin încrederea acestei ţări. Nu mă mai întorc în Anglia", a spus el.

Şi şeful delegaţiei României la Eurovision, Marina Almăşan, a susţinut că la finală s-a votat geo-politic. Ea s-a arătat nemulţumită de grafica folosită pentru prestaţia României în finala concursului.

Azerbaidjan, reprezentată de Ell şi Nikki, a câştigat Eurovision Song Contest 2011, desfăşurat sâmbătă seara la Arena din Dusseldorf, iar formaţia Hotel FM s-a clasat pe locul 17 cu piesa 'Change'.

Artiştii români au adunat 77 de puncte care i-au clasat pe locul 17, la egalitate cu Rusia, de la Moldova şi Italia, care au acordat câte 12 puncte, Belgia - zece puncte, Spania - opt puncte, Israel, Azerbaidjan şi Bulgaria - câte şase puncte, Turcia - cinci puncte, Olanda şi Danemarca - câte patru puncte şi de la Austria, Ungaria, Irlanda şi Estonia câte unul.

Citește și: