Mihai SCHIAU
11459 vizualizări 17 mar 2012

Ali Campbell, autorul best-seller-ului „More than just sex” (Mai mult decât sex), susţine că a „decodat” ce înseamnă privirile femeii după ce un bărbat stabileşte un contact vizual cu ea, scrie Daily Mail.

Conform lui Campbell, primele 45 de secunde după ce un bărbat se uită la o femeie sunt esenţiale: privirea acesteia indică dacă îl place sau nu.

Expertul în relaţii spune că, dacă femeia se uită în jos şi îşi plimbă privirea, este un semn că îl place pe „cuceritor”.

Pe de altă parte, dacă femeia evită privirea timp de câteva secunde sau zeci de secunde, după care îl priveşte pe bărbat fix în ochi, este din nou un semn că e interesată.

Dacă, în schimb, mută imediat privirea, înseamnă că nu este interesată, contrar credinţei populare.

Un alt semn clar că femeia nu este interesată este mutatul privirii deasupra capului bărbatului, susţine Campbell.

Autorul spune că, dacă un bărbat întâlneşte una dintre ultimele două reacţii, trebuie să se reorienteze rapid către o altă femeie, pentru că nu are nicio şansă.

Studiul lui Campbell a relevat şi alte semnale pe care o femeie i le dă unui bărbat: dacă este dreptace, atunci va arăta cu mâna dreaptă către bărbatul pe care îl place şi cu stânga către cel de care nu este atrasă. De asemenea, dacă îşi atinge părul înseamnă că îl place pe „cuceritor”, iar dacă se joacă în păr înseamnă că este foarte interesată, conchide autorul.
 

Citește și: