Laura HOLBAN
8065 vizualizări 10 feb 2012

Este atât de eficientă încât îţi încetineşte respiraţia şi reduce activitatea creierului, iar cercetătorii nu le recomandă şoferilor să o asculte în timp ce sunt la volan. Melodia, intitulată "Weightless", este considerată cea mai relaxantă melodie compusă vreodată, notează The Telegraph.

La crearea ei au colaborat cei trei membri ai trupei Marconi Union şi numeroşi specialişti în terapie de sunet, realizând o compoziţie care linişteşte şi calmează. "Marconi Union s-a folosit de ştiinţă pură pentru a compune melodia de relaxare absolută", a declarat Lyz Cooper, fondatoare a Academiei Britanice de Terapie prin Sunet. Ulterior, oamenii de ştiinţă au selectat un grup de 40 de femei pentru a asculta melodia, acestea având ocazia să experimenteze şi o baie cu spumă relaxantă. Studiul a relevat că subiecţilor li s-a părut compoziţia muzicală mai relaxantă decât un masaj, o plimbare sau o ceaşcă cu ceai.

În timpul studiului, femeile au fost conectate la mai mulţi senzori şi li s-au pregătit o serie de jocuri contratimp pentru a le induce acestora un anumit nivel de stres. Apoi, acestora li s-au dat să asculte mai multe piese pe ritmuri diferite, timp în care li se contorizau bătăile inimii, presiunea sangvină şi ritmul în care respirau. La finalul studiului, compoziţia "Weightless" s-a dovedit a fi cu 11 procente mai relaxantă decât orice altă melodie. A redus 65 de procente din nivelul de anxietate al subiecţilor până la o stare de calm absolut.

Citește și: