5852 vizualizări 25 mar 2013

Site-ul britanic VeryFirstTo, care promovează produse de lux, a creat cel mai scump pachet turistic din lume, scrie site-ul tnooz.com. Pachetul turistic cuprinde inclusiv locaţii din România.

Potrivit sursei citate, VeryFirstTo a realizat un circuit turistic de doi ani, timp în care persoanele care aleg acest pachet pot vizita cele 962 de monumente patrimoniu UNESCO din toată lumea, care se găsesc în 157 de ţări. Preţul acestui pachet depăşeşte un milion de euro.

tnooz.com scrie că pachetul turistic costă mai exact peste 1.162.000 de euro. Din această sumă exorbitantă, o parte, respectiv apraope 6.000 de euro, va fi donată UNESCO pentru întreţinerea partrimoniului.

Itinerariul complet include opriri la faimoase atracţii turistice precum Taj Mahal sau Machu Picchu, precum şi situri mai puţin cunoscute, dar inedite, precum ferma pictată din Halsingland, din Suedia.

Cei care vor achiziţiona pachetul turistic vor ajunge şi în România, pentru că şi aici sunt siteuri aflate în patrimoniul UNESCO. Astfel, turiştii vor petrece câteva zile în Delta Dunării, la mănăstirile din Moldova, Horezu, la bisericile fortificate  din Transilvania, la fortăreaţa dacică de la Orăştie, dar vor vizita şi centrul istoric al Sighişoarei şi bisericile din lemn din Maramureş.

Pentru că tariful sejurului este unul destul de ridicat şi nu este accesibil tuturor, persoanele care aleg acest pechet turistic vor putea călători la business class atunci când există locuri disponibile. Nici la capitolul cazare, oferta britanicilor nu este mai prejos. Printre hotelurile de cinci stele la care vor fi cazaţi turiştii se numără George V - din Paris, The Plaza – din New York, Ritz-Carlton – din Moscova, Cipriani Hotel – din Veneţia şi Taj Palace – din Mumbai.

 

Citește și: