Alexandra Mortu
295 vizualizări 16 nov 2019

Micuţa britanică a cucerit inimile alpiniştilor profesionişti şi a ghizilor după ce a refuzat să fie cărată de altcineva sau să fie ajutată să escaladeze muntele de 5.895 m.

Se pare că lui Ashleen îi place atât de mult ceea ce face încât la doar două săptămâni după a urcat din nou pe munte, doar că de această dată a urmat o altă rută iar urcarea s-a defăşurat în condiţii mai grele, la temperaturi mult mai scăzute şi vânt puternic.

Tânăra, care îşi doreşte să escaladeze şi Muntele Everest, a avut nevoie de o permisiune specială din partea autorităţilor din Tanzania întrucât limita legală pentru a urca pe munte este de 10 ani.

„Cele două urcări pe munte au fost extraordinare. Cel mai minunat lucru pe care l-am făcut vreodată. Ne-a plăcut atât de mult încât am vrut să o mai facem o dată”, a declarat Ashleen.

Aceasta a fost acompaniată de mama ei, Victoria Mandrick, în vârstă de 45 de ani, care este medic, dar şi de fratele ei Nicolas, în vârstă de 11 ani.

Ashleen a reuşit să cucerească vârful muntelui pentru prima dată pe 29 septembrie, în urma unei urcări care a durat 6 zile, în timp ce a doua a durat durat 5 zile.

Cea mai tânără persoană care a escaladat Muntele Kilimanjaro este Colton Tanner, din Mexic care a urcat pe munte în octombrie 2018, la vârsta de 6 ani şi o lună.

Foto: dailymail.co.uk

 

 

Citește și: