6013 vizualizări 26 oct 2012

Portalul oddee.com publică un material despre nouă dintre oamenii cu cele mai ciudate ori impresionante abilităţi din lume.

1. DANIEL TEMMET – un băiat autist care susţine că poate „vedea” numerele, catalogându-le în frumoase şi urâte. El a reuşit să spună primele 22.514 zecimale ale lui „pi”, în numai cinci ore. De asemenea, Daniel vorbeşte 11 limbi, printre care şi româna, a învăţat islandeza în doar o săptămână şi chiar a inventat o nouă limbă.

2. BEN UNDERWOOD – un băiat care şi-a pierdut ambii ochi la vârsta de 3 ani, din cauza cancerului. Cu toate acestea, joacă baschet, merge cu bicicleta şi nu are nevoie de niciun ajutor. Asta pentru că Underwood se deplasează cu ajutorul eco-locaţiei, similar delfinilor ori liliecilor (băiatul emite sunete şi estimează distanţa în funcţie de timpul în care se întoarce ecoul).

3. DANIEL BROWNING-SMITH – poreclit „băiatul de cauciuc” graţie flexibilităţii de care dă dovadă.

4. MICHAEL LOTITO – cunoscut drept „domnul mănâncă tot”, graţie „abilităţii” sale de a ingera biciclete, televizoare şi alte obiecte. Între 1978 şi 1980, Lotito a mâncat un întreg avion, piesă cu piesă. Lotito are pereţii stomacului şi ai intenstinelor de două ori mai groşi decât în mod normal, iar sucul gastric are o aciditate mult mai mare decât a oamenilor obişnuiţi.

5. RATHAKRISHNAN VELU – poreclit „regele dinţilor”, după ce a tras un tren de 297 de tone pe o distanţă de 2,8 metri, folosind o frânghie prinsă cu dinţii.

6. LIEW THOW LIN – el este „omul magnet”, care îşi poate lipi orice obiect metalic de corp. În trecut, bărbatul a tras o maşină pe o distanţă de 20 de metri, folosind un lanţ de metal legat de mijlocul său.

7. THAI NGOC – bărbatul susţine că nu mai poate să doarmă din 1973, de când s-a îmbolnăvit de febră. Bărbatul munceşte aproape încontinuu la ferma sa, inclusiv noaptea, şi spune că este perfect sănătos, cu excepţia unei mici probleme la ficat.

8. TIM CRIDLAND – supranumit „regele torturii”, Cridland nu poate simţi durerea, motiv pentru care îşi câştigă existenţa înfigându-şi ace în corp şi suportând temperaturi extreme.

9. KEVIN RICHARDSON – susţine că are o legătură specială cu felinele mari, motiv pentru care se poate apropia şi poate chiar dormi alături de lei, jaguari, pantere ori tigri, fără să-i fie frică de faptul că ar putea fi atacat.

Citește și: