Laura HOLBAN
1808 vizualizări 30 ian 2012

Unora dintre noi le place să frunzărească vechile fotografii şi să-şi recitească notările din jurnal, însă altora nu le place să li se aducă aminte de trecut. Despărţiri, schimbări de stil, vechi prieteni, schimbări de greutate şi vechi locuri de muncă sunt câteva dintre amintirile pe care nu toţi sunt dornici să le revadă constant.

Facebook a anunţat că Timeline, noua interfaţă a profilelor de pe Facebook, se va activa automat pentru toţi utilizatorii în această săptămână. În felul acesta, ei vor putea ordona în timp, pe Wall-urile lor, evenimente, prietenii şi fotografii.

Părerile sunt împărţite. Mulţi nu sunt deloc încântaţi de schimbarea profilelor, însă există şi utilizatori mulţumiţi de „desfăşurătorul” care le face publice amintirile de la începuturi până în prezent.

Iată care sunt principalele genuri de reacţii apărute după anunţul conform căruia Timeline va fi obligatoriu pentru toţi utilizatorii , reacţii postate prompt atât pe Facebook cât şi pe Twitter.

Majoritatea utilizatorilor par să deteste noul Timeline şi nu aveau nicio intenţie îl adopte înainte să afle că este obligatoriu. „Îl urăsc cu toată forţa mea. Facebook, încetează să „repari” ce nu este stricat”, scrie Dana pe Twitter. „Urăsc, urăsc, urăsc noul profil de la Facebook, eram aşa un fraierică când aveam 10 ani şi nu vreau să vadă toată lumea ce scriam pe atunci”, „Îl urăsc, daţi-l jos” şi „Timeline-ul de la Facebook îmi cauzează migrene”, sunt doar câteva dintre reacţiile celor total împotriva noii interfeţe.

O altă categorie este reprezentată de către cei dispuşi să-i acorde o şansă acestei schimbări. „Facebook Timeline, mmm, nu ştiu ce să zic despre el, hai să-i dăm o şansă”, scrie Robert. Un alt utilizator crede că „Facebook Timeline, ca şi orice alt update de la Facebook, va fi întâi urât de oameni, dar apoi se vor obişnui cu el”. „Acest Timeline pare chiar cool”, iar „hhmmm, este interesant”, sunt alte reacţie din aceeaşi categorie.

Unii spun că Timeline îi deprimă. „Fraţilor, la naiba cu Timeline, m-a deprimat rău de tot”, semnează Iulian după prima întâlnire cu noul său profil. „Vrei să te deprimi? Activează-ţi Facebook Timeline şi derulează-l cât de mult poţi în trecut. Iisuse”, scrie o altă utilizatoare Facebook. Nici Claudia nu este mulţumită de ce a revăzut în profilul său: „După ce mi-am văzut cele mai importante momente din Timeline, m-am deprimat. Ce slabă puteam fi”.

Bineînţeles, cei mai încântaţi dintre utilizatori şi-au umplut cu informaţii noul profil şi au lăudat schimbarea. „Uau, Facebook, arăţi bine, m-am îndrăgostit”, semnează Melisa. Şi Cristi este la fel de entuziast: „Iubesc la nebunie noul Timeline. Mi-a amintit de toate persoanele minunate din viaţa mea”. „Noul update de la Facebook este super sexy, este genial să dai click pe un an şi să revăd ce-am trăit pe-atunci, surpriza anticipării este mega” sau „Dragă Facebook, timeline este grozav, cu drag, Leah”, sunt alte mesaje din aceeaşi categorie.

Citește și: