Diana Parvulescu
1193 vizualizări 28 apr 2015

Deşi în box office-ul nord-american filmul "Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7", al şaptelea lungmetraj din această franciză de acţiune şi ultima peliculă a regretatului actor Paul Walker, s-a menţinut pe primul loc pentru al patrulea weekend consecutiv, cu încasări de 18,2 milioane de dolari, în România, primul loc a revenit peliculei "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron", de Joss Whedon.

Dorind să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări. Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul robot, în stare să controleze minţile oamenilor şi să emită distrugătoare radiaţii şi unde electromagnetice. Pelicula este distribuită în cinematografele româneşti de Forum Film România.

 

 

Locul al doilea în box office-ul românesc i-a revenit filmului "Furios şi iute 7", cu încasări de 277.138 de lei, potrivit cinemagia.ro. Lungmetrajul este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O'Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker. Filmul, distribuit de Ro Image 2000, a avut 14.641 de spectatori de vineri până duminică.

Pe locul al treilea s-a clasat comedia "Paul, mare poliţist la mall 2/ Paul Blart: Mall Cop 2", cu încasări de 101.710 lei. După trăsnitele sale aventuri din primul film, dolofanul agent de pază Paul Blart este gata să treacă la următorul nivel: o slujbă în Las Vegas, cel mai bine păzit oraş din lume. Angajat la un cazinou de lux, Paul va trebui să-şi impresioneze şefii şi noii colegi, dar marea provocare se va ivi atunci când o bandă de hoţi va lua în vizor valoroasele obiecte de artă din clădire. Filmul, distribuit de InterComFilm Distribution, a avut 5.361 de spectatori în weekend.

"Child 44. Crime trecute sub tăcere/ Child 44", de Daniel Espinosa, a ocupat locul al patrulea, cu încasări de 93.085 de lei. "Child 44. Crime trecute sub tăcere" este un thriller cu puternice accente politice care este amplasat în Rusia sovietică a anului 1953, când agentul poliţiei secrete Leo Demidov (Tom Hardy) îşi pierde statutul, puterea şi căminul atunci când refuză să-şi denunţe propria soţie, Raisa (Noomi Rapace), ca fiind trădătoare. Exilaţi din Moscova într-un post din provincie, Leo şi Raisa îşi unesc forţele cu generalul Mihail Nesterov (Gary Oldman), pentru a da de urmele unui criminal care ucide numai băieţi. În lupta lor pentru justiţie, se confruntă cu o muşamalizare de proporţii chiar din interiorul sistemului, al cărui reprezentant este rivalul psihopat al lui Leo, Vasili (Joel Kinnaman), care insistă să raporteze că "În Paradis nu există nici un fel de crime". Distribuit de Ro Image 2000 şi MediaPro Distribution, filmul a avut, de vineri până duminică, 4.354 de spectatori.

Locul al cincilea în box office-ul românesc de weekend i-a revenit animaţiei "Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri/ Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast", de Steve Loter, care a avut încasări de 74.835 de lei şi 4.038 de spectatori, potrivit cinemagia.ro. Distribuit de Forum Film România, lungmetrajul animat din seria "Tinkerbell" o prezintă pe Clopoţica într-o aventură ieşită din comun. Când una dintre suratele ei, încrezătoare că înfăţişarea nu spune nimic despre inima unei fiinţe, se împrieteneşte cu o misterioasă creatură gigantică, Clopoţica nu ştie dacă să se teamă sau nu pentru siguranţa zânelor. Dar când un grup de zâne ia iniţiativa de a captura "monstrul" înainte ca acesta să facă prăpăd în jur, Clopoţica va trebui să decidă dacă prejudecăţile sunt mai importante decât o inimă deschisă.

Citește și: