2445 vizualizări 14 iun 2019

Bărbatul, asistent medical pensionat, acum în vârstă de 64 de ani, a fost confuz la început când a văzut mesajul în care i se mulţumea că s-a abonat la serviciul de internet banking.

„Nu făcusem asta aşa că am sunat la numărul din mesaj”, mărturiseşte Gerry pentru Mirror Money.

„Femeia mi-a cerut să confirm lucruri precum numele şi adresa. Ştiu că nu am oferit detalii despre cont pentru că nu le ştiu pe de rost. I-am explicat situaţia şi femeia m-a pus în aşteptare pentru a face verificările necesare. Când a revenit mi-a spus că totul este în regulă şi că nu trebuie să mă îngrijorez”,continuă Gerry.

Ulterior, îngrijorat totuşi de situaţia ciudată, Gerry a contactat banca respectivă a doua zi dimineaţă la numărul de telefon oficial al acesteia.

„Mi-au spus imediat că a fost o înşelătorie. Au verificat cotnul şi mi-au spus că toţi banii din cont erau în regulă, dar totuşi l-au îngheţat pentru moment”, îşi aminteşte bărbatul.

Totuşi, după ce a revenit şi şi-a deblocat contul a constat că îi lipseau 10.000 de lire din cont. Se pre că cineva îi cheltuise în Spania pentru diferite lucruri precum ţigle pentru acoperiş.

Din fericire, banca a reuşit să îi returneze banii în 24 de ore.

Foto: Pixabay (caracter ilustrativ)

 

Citește și: