Fiecare ţară, din fiecare colţ al lumii are locuri frumoase. Deseori, pentru a descoperi aceste bogăţii naturale este suficient doar să vizitezi parcurile naţionale, scrie Huffington Post.

Aşadar, iată, mai jos, care sunt cele mai frumoase 10 parcuri naţionale din lume:

1. Parcul Naţional Iguazu – acesta uimeşte în special prin frumuseţea cascadelor aflate la graniţa dintre Argentina şi Brazilia. În plus, peste 2.000 de specii de plante pot fi văzute aici.

FOTO: Huffington Post

2. Parcul Naţional Yosemite, SUA – aflat în regiunea central-estică a statului California, acesta se întinde pe o suprafaţă de peste 3.000 de kilometri pătraţi, de-a lungul versantului vestic al munţilor Sierra Nevada. Este inclus în Patrimoniul mondial UNESCO.

FOTO: Huffington Post

3. Parcul Naţional Etosha, Namibia – o mulţime de parcuri sunt în Africa, însă acesta combină o varietate de peisaje interesante. În plus, aici pot fi văzute şi girafe, zebre şi leoparzi, dar chiar şi picturi rupestre.

FOTO: Huffington Post

4. Parcul Naţional Banff, Canada – este cel mai vechi parc naţional al acestei ţări, fondat fiind în anul 1885. Se întinde pe aproximativ 6.600 de kilometri pătraţi şi include platouri de gheaţă, păduri dese de conifere, zone alpine.

FOTO: Huffington Post

5. Parcul Naţional Krka, Croaţia – denumit astfel graţie râului care îl traversează – Krka -, acesta al şaptelea parc naţional din această ţară. Chiar dacă nu este neapărat cel mai mare, este unul dintre cele mai frumoase datorită celor 17 cascade.

FOTO: Huffington Post

6. Marele Canion, SUA – canionul format prin săparea unui canal de eroziune a platoului înalt Colorado de către fluviul Colorado, acesta are o lungime de peste 440 de kilometri. Peisajul este impresionant.

FOTO: Huffington Post

7. Parcul Naţional Göreme, Turcia – acest parc a intrat în Patrimoniul mondial UNESCO în 1985. Este cunoscut pentru priveliştile spectaculoase pe care le oferă vizitatorilor.

FOTO: Huffington Post

8. Cinque Terre, Italia – situat în Liguria, parcul este extrem de popular în rândul turiştilor. Este format din cinci localităţi mici Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore.

FOTO: Huffington Post

9. Parcul Naţional Torres del Paine, Chile – situat în Patagonia, acesta este cel mai popular parc naţional din Chile. Pe teritoriul lui se află munţi cu altitudini de peste 3.000 de metri, gheţari şi fiorduri.

FOTO: Huffington Post

10. Parcul Naţional Kilimanjaro, Tanzania – întins pe o suprafaţă de aproape 1.700 de kilometri pătraţi, parcul se află în apropire de oraşul Moshi. Oferă vizitatorilor o incursiune spectaculoasă în natură.

FOTO: Huffington Post

Citește și: