52 vizualizări 25 ian 2008

În general, se spune că într-o căsătorie criza se instalează după şapte ani sau cinci sau trei, după caz. Dar unele staruri nici măcar nu ajung la prima aniversare a mariajului, iar formula „până când moartea vă va despărţi” nu mai este demult la modă.

Cel mai grăitor exemplu de rapiditate în materie de mariaje este cel al lui Eddie Murphy care şi-a unit destinul de cel al producătoarei Tracey Edmonds, la 1 ianuarie, pe o plajă izolată din Polinezia franceză. După 14 zile, cei doi s-au despărţit prieteni.

Dar Eddie Murphy nu a stabilit un record la Hollywood şi în împrejurimi. „The Independent” a întocmit un clasament al celor mai scurte căsătorii, pe primul loc aflându-se Zsa Zsa Gabor. În disperarea de a colecţiona bărbaţi (nouă căsătorii, şapte divorţuri şi o anulare), actriţa ungară s-a trezit într-o zi bigamă.

S-a întâmplat în 1982, când s-a căsătorit cu soţul numărul opt, actorul mexican Felipe de Alba, la bordul unei nave. Ceremonia a fost oficiată de căpitan. Din păcate, divorţul de numărul şapte, Michael O’Hara, nu era încă înregistrat, iar Zsa Zsa a fost obligată să îşi anuleze căsătoria după doar o zi.

„PÂNĂ CÂND MOARTEA NE VA DESPĂRŢI” – NU MAI E DEMULT „COOL”

Un alt caz celebru este cel al lui Britney Spears şi al prietenului ei din copilărie, Jason Alexander, căsătoriţi doar 55 de ore. Au ieşit împreună câteva luni, apoi, la 2 ianuarie 2004, au decis, ajutaţi evident şi de câteva pahare de alcool în plus, să se căsătorească la Las Vegas. După ce a trecut euforia momentului, cei doi şi-au dat seama că s-au cam complicat şi, de comun acord, au hotărât anularea căsătoriei, la 6 ianuarie.

În 1975, Cher s-a despărţit de Sonny Bono, cu care a împărţit peste zece ani de viaţă hippie şi popularitate internaţională. Cauza: escapadele amoroase ale lui Sonny. După doar trei zile, Cher se căsătorea cu alcoolicul Gregg Allman, membru al Allman Brother Band din Las Vegas. Legenda spune că Cher a plâns în continuu pe drumul spre casă, iar zece zile mai târziu, deja însărcinată, a cerut divorţul. Ulterior, s-a născut Elijah Blue Allman.

DREW BARRYMORE ŞI CELE ŞASE SĂPTĂMÂNI

În 1994, la 19 ani, Drew Barrymore, celebră încă din copilărie graţie filmului E.T., sărbătorea, în diverse forme, încă o ieşire dintr-o clinică de dezintoxicare. Printre altele, cu această ocazie, a pozat în Playboy şi şi-a arătat un sân în cadrul show-ului lui David Letterman. N-a fost însă pe deplin mulţumită. Aşa că s-a hotărât să se căsătorească la ora cinci dimineaţa, pe data de 20 martie, cu bateristul Jeremz Thomas, 32 de ani. L-a părăsit la 28 aprilie, în acelaşi an.

Renée Zellweger şi cântăreţul Kenny Chesney s-au cunoscut în ianuarie 2005, la un concert în favoarea victimelor tsunamiului. Când cei doi s-au căsătorit în mai 2005, pe insula St John, toate Briget Jones din această lume au răsuflat uşurate: bărbatul ideal există cu adevărat. În septembrie 2005, când idolul lui a cerut anularea căsătoriei, fanele lui Zellweger au înţeles că, de fapt, Făt-Frumos nu există. Ce altceva era de înţeles din faptul că Renée Zellweger şi-a descris soţul ca fiind un „impostor”? (A.M.M.)

Citește și: