82 vizualizări 1 sep 2010

Sfârşitul lui septembrie aduce la Bucureşti un vocal şi o trupă de legendă - Axl Rose şi Guns N' Roses. Pe 21 septembrie, la Romexpo, una dintre cele mai celebre trupe de rock din lume concertează pentru prima dată în România. Trupa care a vândut peste 100 de milioane de albume în toată lumea şi care a intrat cu fiecare album în topul Billboard, dar şi în topuri din Europa, Asia şi America de Sud îşi promovează acum albumul "Chinese Democracy" (2008).

Octombrie aduce românilor un rocker excentric - Ozzy Osbourne, care va cânta la Bucureşti, pe 2, la Zone Arena. Concertul face parte din turneul mondial de promovare a noului album al lui Ozzy Osbourne, "Scream", lansat pe 15 iunie. Produs de Ozzy şi de Kevin Churko, acesta este primul material discografic pe care apare Gus G., noul chitarist al trupei lui Osbourne.

În deschiderea show-ului pe care fostul vocal al trupei Black Sabath îl va face la Bucureşti cântă Luna Amară, trupă ce şi-a trecut în palmares cântări pe aceeaşi scenă cu Faith No More, Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM, Amorphis, Klimt1918, Toy Dolls, Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein.

La trei zile distanţă, pe 5 octombrie, la Bucureşti e din nou concert. Trupa Morcheeba revine în România în formula care i-a adus succesul internaţional - alături de solista Skye Edwards -, pe scena Sălii Palatului. Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (instrumente) şi Skye Edwards (voce) se află într-un turneu european de promovare a celui de-al şaptelea album din cariera trupei, "Blood like Lemonade", după mai multe reprezentaţii în Statele Unite ale Americii. Biletele pentru concert - disponibile la preţuri de 90 de lei, 120 de lei, 160 de lei şi 200 de lei, în funcţie de categorie - sunt deja disponibile pe www.eventim.ro sau în reţeaua magazinelor Germanos, Vodafone, Orange şi librăriile Humanitas. "Un lucru pe care Morcheeba l-a căutat întotdeauna este să scoată albume pe care nu le-a făcut deja", spune Ross Godfrey.

"Aş putea veni noaptea acasă din oraş şi aş putea petrece ore întregi căutând prin mii de viniluri vechi, încercând să găsesc acel unic disc perfect care să se potrivească momentului şi răspunsul este întotdeauna albumul pe care am vrut să-l facem noi, cu sound-ul acela înfundat de ora 3.00 dimineaţa, cald, nebulos, psihedelic", spune instrumentistul. Aşadar, aşteptaţi-vă la un show în care stiluri muzicale precum downtempo, soul, R'n'B, hip-hop, reggae, chill out, funk şi blues să se îmbine fabulos.

Şi tot la Sala Palatului, la finele lunii, pe 29 octombrie, se va auzi Herbie Hancock, unul dintre cei mai reprezentativi jazzmani ai lumii. Cu un portofoliu ce reuneşte 50 de albume proprii, peste 20 de milioane de copii vândute în întreaga lume, 12 premii Grammy, un premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului "Round Midnight", precum şi alte peste 25 de distincţii - printre care Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer primit la Paris în 1985, dar şi titlul de artistul anului oferit de fundaţia Harvard în anul 2008 -, şi numeroase colaborări cu Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jones şi Leonard Cohen, Herbie Hancock este considerat unul dintre cele mai reprezentative nume ale jazzului modern internaţional. Biletele sunt disponibile pe site-ul www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, începând de ieri, la preţuri de 80 de lei, 120 de lei, 160 de lei, 200 de lei, 240 de lei.

Citește și: