Irina Borş
13830 vizualizări 23 aug 2012

Poliţia din Los Angeles a obţinut noi probe în cazul morţii prin “înec accidental” al actriţei Natalie Wood, ceea ce schimbă încadrarea nefericitului eveniment în deces prin “înec şi în urma unor fracturi fără origine clară” potrivit  CNN.

În noiembrie 2011, investigatorii au decis redeschiderea unuia dintre cele mai misterioase cazuri de deces de la Hollywood, după ce au fost contactaţi de persoane care au susţinut că deţin informaţii suplimentare cu privire la evenimentele petrecute în noaptea de 29 noiembrie 1981.

Natalie Wood, atunci în vârstă de 43 de ani, şi-a găsit sfârşitul în apele oceanului Pacific, în timp ce se afla pe iahtul familiei alături de soţul său, vedeta TV Robert Wagner, şi de actorul Christopher Walken. Trupul fără viaţă al actriţei a fost găsit plutind la un kilometru şi jumătate de ambarcaţiune, având pe el mai multe vânătăi, potrivit aceleaşi surse.

Chiar dacă autorităţile au închis cazul declarând că moartea actriţei este un "înec accidental”, mărturia lui Dennis Davern, căpitanul iahtului deţinut de actriţă şi de soţul ei, i-a determinat pe anchetatori să reanalizeze cazul din 1981.

Potrivit lui Davern, care se afla la bordul ambarcaţiunii în noaptea respectivă, Robert Wagner ar fi alertat gărzile de coastă abia la câteva ore de la dispariţia de pe vas a soţiei sale. Bărbatul mai spune că soţii Wood şi Wagner s-ar fi certat în aceeaşi seară iar, în opinia lui, moartea actriţei a fost un rezultat direct al acestei dispute.

Sursa: life.time.com

De altfel, nimeni nu a văzut-o aruncându-se în apă în acea noapte. Mai mult, era cunoscută fobia actriţei, ea mărturisind în cadrul unui interviu televizat că cea mai mare frică a ei este legată de apă.

Totodată, potrivit Lanei Wood, sora actriţei, Natalie nu ştia să înoate fiind speriată de apă din copilărie, de când avea 11 ani. Atunci, la filmările pentru “The Green Promise”, Wood era să se înece după ce a fost aruncată de pe un pod, în timpul repetiţiilor pentru o scenă în care era surprinsă de o furtună.

Versiunile contradictorii ale evenimentelor petrecute la bordul iahtului pe care se aflau Natalie Wood, Robert Wagner şi Christopher Walken au contribuit la amplificarea misterului decesului actriţei.

Atât Dennis Davern cât şi Robert Wagner au publicat câte o carte, în septembrie 2009, “Goodbye Natalie, Goodbye Splendour” respectiv “Pieces of My Heart”, în care expun variante diferite ale modului în care s-au petrecut lucrurile în noaptea din 1981. Walken menţionează, în cartea sa, cearta pe care o avusese cu Wood, povestind că în momentul în care a mers să se culce a descoperit că actriţa şi barca ataşată de iaht dispăruseră.

Robert Wagner şi Natalie Wood la decernarea premiilor Oscar. Sursa: fanpop.com

Poliţia din Los Angeles spune că se lucrează în continuare la acest caz, dar că asta nu înseamnă că se vor aduce modificări majore verdictului. “Nu închidem acest tip de dosare. Astfel de cazuri trec prin perioade active şi alte, mai pasive. Ne apropiem acum de sfârşitul unei perioade active”, explică John Corina, un oficial al poliţiei din L.A.

De-a lungul carierei, Natalie Wood a fost nominalizată de trei ori la Oscar. Rolurile care au făcut-o celebră sunt cele din filmele “Miracle on 34th Street”, “Splendor in the Grass”, “Rebel Without a Cause”, şi “West Side Story”. În 1981, la moartea actriţei, se afla în plină producţie ultimul său film, “Brainstorm”, lansat în 1983, în care îl avea coleg de platou pe Christopher Walken.
 

Citește și: