Departamentul Economic
413 vizualizări 9 ian 2019

Compania Samsung a prezentat televizorul care se potriveşte în orice loc. Poate fi cât peretele, dar este numai bun şi pentru spaţiile mici. Mai mult decât atât, acesta poate avea chiar şi un ecran cu formă neregulată. Televizorul este realizat din micro-module LED, individuale, între care practic nu există o limită sesizabilă cu ochiul liber.

Coreeni de la LG, în schimb, au prezentat “casa viitorului” - inteligentă şi conectată prin aşa-numitul internet al lucrurilor.

Nici Hyunday nu s-a lăsat mai prejos. Compania a prezentat conceptul de maşină Elevate, care poate „păşi” la propriu pe teren accidentat. Maşina poate trece peste un zid înalt de 1,5 metri şi a fost dezvoltată pentru a fi folosită în cazul unor dezastre naturale. Vehicolul are acces pe oricare din cele patru feţe, iar salvatorii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în ajutorul victimelor ocolind dărmături sau rămăşiţe. Hyunday crede că acesta este viitorul mobilităţii vehiculelor.

Telecomanda nu mai este la modă, televizoarele putând fi controlate prin intermediul asistenţilor Google sau Alexa de la Amazon.

Printre alte gadgeturi tehnologice, la CES a mai fost prezentat Breadbot, un robot care frământă, formează, coace şi vinde pâine, dar şi pompe de sân mobile, care pot fi purtate sub haine, sau un dispozitiv care „recunoaşte” animalele de casă (folosind inteligenţa artificială) şi le eliberează hrana potrivită.

Companiile din cosmetică, o industrie care va creşte de la 532 miliarde dolari în 2017 la 863 de miliarde de dolari în 2023 mizează pe asistenţi electronici care evaluează gradul de îmbătrânire al pielii, urmăresc pH-ul sau crează măşti personalizate, după ce au analizat, prin intermediul telefonului mobil, faţa clientului.

Şi prima maşină de făcut bere acasă a făcut furori la CES. Cu ajutorul acestei noi invenţii vă puteţi bucura de propria bere, rece şi gustoasă, iar totul printr-o simplă apăsare de buton.

Foto: Hepta

Citește și: