Diana Marcu
19750 vizualizări 7 apr 2011

Într-un interviu acordat ACASĂ, actriţa vorbeşte despre căsnicia de 23 de ani cu George Motoi şi despre sufletul ei pereche, Gelu. La "Doamne de poveste", duminică, Cezara Dafinescu face mărturisiri tulburătoare. "După ce Gelu a pierit, nu am fost om. De fapt, eu voiam să mor"
"Am simţit că Gelu este sufletul meu pereche şi acum, după atâţia ani, am în minte privirea şi ochii lui", povesteşte Cezara Dafinescu. Actriţa vorbeşte într-un interviu acordat ACASĂ Oliviei Steer, pentru "Doamne de poveste", despre iubirea ei, un bărbat numit Gelu. Pentru el, frumoasa teatrului a renunţat la o căsătorie de 23 de ani cu actorul George Motoi, dar şi la scenă. "Perioada aia a fost momentul meu în care am renunţat la teatru şi, pentru un om care a iubit atât de mult şi îşi iubeşte atât de mult meseria, asta a fost definitoriu pentru dragostea asta. Pe mine nu m-a mai interesat teatrul şi a fost perioada mea, de vreo şase ani, în care am vrut să fiu soţie, amantă, gospodină, tot ce vrei", spune Cezara Dafinescu.
Cu lacrimi în ochi, actriţa aminteşte cel mai greu moment - acela în care şi-a pierdut jumătatea, în urma unui accident de motocicletă. "A venit nebunia asta cu accidentul lui stupid, absolut stupid, pe o motocicletă, cu 60 de kilometri la oră. M-am dus la spital şi am stat patru zile, el nu a murit de cât de puternic era organismul. Era, bineînţeles, conectat la aparate, iar eu, în nebunia mea, eram sigură că se va face bine. Un an de zile după şocul ăsta, după moartea lui, nu am fost om. De fapt, eu voiam să mor", mărturiseşte Cezara Dafinescu.

Viaţa lângă George Motoi

În cadrul aceluiaşi interviu, ce va fi difuzat duminică la "Doamne de poveste", actriţa îşi aminteşte şi cum şi-a anunţat primul soţ, pe George Motoi, că s-a îndrăgostit de un alt bărbat. "Eu consider că am făcut un gest de curaj să spun: «George, îl iubesc pe X, vreau să divorţăm!». Mă întreb, oare i-ar fi convenit să-l mint? Nu cred că puteam eu", spune Cezara Dafinescu. "Sigur că eu l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el, el era deja consacrat şi, pentru mine, Leoaică fiind, cred că a fost şi vanitate. Am considerat că, la acel moment, el era cel mai bun. Căsnicia cu el a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie între dintre doi oameni cu temperamente diferite, pentru că George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine. Acum nu ştiu cum mai e. Mi-a convenit foarte tare acea perioadă pentru că nu ştiam cum e altfel, credeam că aşa trebuie să fie în viaţă, să fie o căsnicie cu un om cu care ai afinităţi", povesteşte actriţa. "Fiind şi în aceeaşi meserie, era foarte bine, discutam foarte mult, jucam împreună, nu am simţit nevoia de altceva".

Cât e de geloasă o spectatoare de teatru

"Nu am de ce să regret căsnicia aceea", mărturiseşte Cezara Dafinescu vorbind despre relaţia cu Motoi. "În acel moment, George a fost alesul meu, să încep să-l denigrez pe el şi să spun că nu mi-a convenit nu ştiu ce ar însemna sa mă denigrez pe mine. Nu, aia a fost", spune actriţa. La "Doamne de poveste", duminică, Cezara Dafinescu vorbeşte şi despre părinţii ei, pe care i-a pierdut în ultimii 8 ani, dar şi despre prejudecata cu care s-a luptat de-a lungul anilor în actorie. "Eu trebuia să muncesc de două ori mai mult decât o altă actriţă mai puţin frumoasă, pentru că nu mi se ierta faptul că arătam foarte bine", i-a mărturisit Cezara Dafinescu Oliviei Steer. "Dar mi-am asumat asta şi nu poate să fie numai bine, nu? Pe lângă atât de multe lucruri bune pe care le-am trăit de-a lungul carierei, faptul că nu ştiu ce spectatoare geloasă spune că sunt mai puţin talentată pentru că sunt frumoasă nu m-a deranjat. Uite, îi mulţumesc lui Dumnezeu că a venit şi vremea când pot să demonstrez că am şi talent."

Citește și: