Silviu Bănilă
1273 vizualizări 11 oct 2018

Xu Xinghua din provincia Shanxi a pledat vinovat pentru furt de energie în valoare de 104.000 yuani (circa 12.500 de euro), în scopul minării a 3,2 bitcoini, scrie The Independent.

Ţinând cont de cotaţia actuală a unui bitcoin, recompensa pentru Xinghua ar fi ajuns la 15.000 de euro. Pe de altă parte, în momentul de vârf al valorii bitcoin, chinezul ar fi băgat în buzunar 55.000 de euro.Minarea de bitcoin - procesul generării de noi unităţi de criptomonedă prin confirmarea tranzacţiilor într-un sistem online denumit blockchain - a devenit extrem de populară în China, datorită preţurilor relativ mici la curentul electric.

Pe măsură ce reţeaua de bitcoin creşte, puterea de procesare trebuie să fie mai mare, pentru a mina eficient. Fenomenul a determinat guvernul de la Beijing să combată operaţiunile ilegale de minare de bitcoin.„Companiile şi agenţiile locale de utilităţi vor fi făcute responsabile pentru situaţiile în care nu reuşesc să contracareze operaţiunile ilegale de minare de bitcoin”, a anunţat în iulie guvernul prin intermediul Comisiei Economice şi de Informaţii (EIC).

 Suplimentar pedepsei cu închisoarea, Xinghua a fost amendat cu 100.000 de yuani (12.000 euro), relatează publicaţia locală The Paper.

Citește și: