Silviu Bănilă
3475 vizualizări 16 mai 2019

În urmă cu trei ani, când familia Vermeulen a găsit casa de 100 mp, în satul Lignieres, cu o chirie lunară de 500 euro, oamenii au fost foarte încântaţi de ofertă, dar lucrurile s-au schimbat rapid, scrie odditycentral.com.

Fosa septică a casei s-a înfundat şi toaleta, respectiv duşul, nu au mai funcţionat. Chiriaşii s-au confruntat cu revărsarea dejecţiilor şi mucegaiul din baie. Mai mult, garajul lor miroase a canal. În ciuda apelurilor repetate la proprietar şi chiar a reclamaţiei la autorităţi, acesta nu a luat nicio măsură.

Nicole şi Pascal nu au mulţi bani şi nu pot căuta, pur şi simplu, să se mute în altă parte, astfel încât au apelat la o soluţie extremă, pentru a atrage atenţia proprietarului: nu au mai plătit chiria.

Metoda nu a funcţionat, deoarece proprietarul nu a reparat fosa, dar nici nu le-a cerut să părăsească locuinţa, dacă li se pare insalubră. În schimb, acesta a scos uşa de la intrare, ferestrele, uşa de la sufragerie, cutia poştală şi poarta de la curtea casei. Chiriaşii nu au putut decât să privească şi să se minuneze, deoarece este proprietatea lui.

„Nu dormim noaptea, stăm de pază cu schimbul”, a spus Nicole la un post de radio. „Nu mai avem uşi, ne temem că proprietarul ar putea intra pur şi simplu peste noi”.

Cuplul este îngrozit, mai ales că proprietarul a fost condamnat în trecut pentru violenţă armată, în timpul unui conflict cu un vecin.

În urma deciziei unei instanţe, proprietarul a fost obligat să le achite celor doi suma de 2.800 euro, dar aceştia nu au văzut niciun ban.

Nicole şi Pascal caută acum o soluţie urgentă de mutare, dar cu bugetul modest de 530 de euro, lucrurile nu stau tocmai bine. Între timp, cuplul continuă să trăiască într-o casă fără uşi şi ferestre.

Citește și: