Florin Jinga
1125 vizualizări 4 oct 2018

Jackson McKie, în vârstă de 8 ani, era dus către sala de operaţie, când l-a rugat pe medic dacă ar putea să îi repare şi ursuleţul de pluş, pe nume Little Baby, informează BBC.

Băiatul are o problemă neurologică, iar doctorul McNeely a fost unul dintre neurochirurgii care l-a asistat pe băiat încă de la naştere.

"Cum aş putea să spun nu?" a scris dr. McNeely pe Twitter alături de poze din timpul operaţiei ursului de pluş. De atunci, mesajul a fost distribuit de 7.000 de utilizatori.

Doctorul a diagnosticat jucăria cu o julitură la subraţ şi i-a pus o mască de oxigen în timpul operaţiei.

Jackson suferă de hidrocefalie, o acumulare de lichid cefalorahidian.

Doctorul McNeely, care lucrează la Centrul de Sănătate IWK din Halifax, Marea Britanie, a reuşit în timpul operaţiei să repare un şunt, un tub mic care ajută la scurgerea lichidului din creierul lui Jackson şi la eliberarea presiunii.

Familia lui Jackson este foarte recunoscătoare medicului că a acceptat să repare ursuleţul şi că a reuşit astfel să-l facă pe fiul lor să se simtă confortabil.

"A fost atât de mândru, încât l-a luat pe Little Baby în patul de spital", a spus tatăl lui Jackson, Rick McKie, pentru CBC.

Ambii pacienţi se recuperează cu succes după operaţii.

Foto: P. Daniel McNeely/ Twitter

Citește și: