Mihai SCHIAU
41044 vizualizări 11 ian 2012

90% dintre bărbaţii ruşi suferă de disfuncţie erectilă, conform unui studiu efectuat de cercetătorii ruşi, sub îndrumarea urologului Dmitri Puşkar, membru al Ministerului Sănătăţii, scrie Pravda. Cifra este foarte mare şi trage un semnal de alarmă în privinţa vieţii sexuale a naţiunii.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de bărbaţi sănătoşi, între 20 şi 75 de ani, din patru regiuni diferite ale Rusiei.

Cercetarea a dezvăluit că 50% dintre ruşi suferă de disfuncţii erectile dinaintea vârstei de 45 de ani şi că 37% dintre bărbaţii între 45 şi 60 de ani au renunţat deja la viaţa lor sexuală.

Decizia de a renunţa la viaţa sexuală aparţine bărbaţilor în 70% dintre cazuri, femeilor - în 26% şi amândurora - în doar 4 procente dintre situaţii, notează Pravda.

Cercetătorii au studiat şi motivele posibile pentru care ruşii au probleme cu erecţia. Astfel, 63% dintre cei chestionaţi consumă alcool în mod regulat, jumătate - fumează, 26% suferă de stres şi unul din cinci - de oboseală cronică. În plus, o treime dintre bărbaţii ruşi sunt hipertensivi.

În plus, peste jumătate dintre bărbaţii sub 60 de ani chestionaţi sunt supraponderali, 70% s-au plâns de "schimbări" odată cu înaintarea în vârstă, iar unul din cinci a recunoscut că suferă de depresie.

De asemenea, studiul a mai arătat că 63% dintre ruşi au probleme cu urinarea.

Citește și: