Laura Cojocaru
4504 vizualizări 18 feb 2019

Incidentul s-a petrecut, din fericire, în apropierea unor deţinuţi care prestau muncă în folosul comunităţii. Un bărbat căuta cu disperare o soluţie pentru a intra în propriul automobil. În timp ce o aşezase pe fetiţa sa în vârstă de un an în scăunelul special şi îi fixa centura,  şi-a lăsat cheile pe banchetă. Apoi a trântit portiera. Părinţii au rămas în afara maşinii, iar copilul lor blocat înăuntru. Mai mulţi oameni s-au strâns să-i ajute pe părinţii panicaţi, printre care şi un grup de deţinuţi care efectuau lucrări publice, sub supravegherea poliţiştilor.

Deţinuţii au găsit ocazia ideală de a-şi pune adevăratele talente în slujba comunităţii, au făcut rost de un umeraş de sârmă şi au început operaţiunea de salvare, relatează Daily Mail.

În tot acest timp, tatăl încerca, de la geam, să-i distragă atenţia micuţei, iar mama filma momentul. 

Cei cinci buni samariteni au deschis uşa maşinii în aproximativ două minute, obţinând urale şi cuvinte de laudă de la privitori. Fetiţa a început să plângă din cauza agitaţiei, dar nu păţise nimic.

Şeful Poliţiei, Chris Nocco a fost încântat că setul de abilităţi care i-au adus după gratii pe infractori s-a dovedit util.

"Deţinuţii noştri sunt oameni care au făcut greşeli. Acum încearcă să se reabiliteze pentru a se întoarce în societate", a declarat Nocco.

"Mulţi dintre ei, asemenea acestor indivizi, ştiu că au făcut greşeli, alegeri greşite, dar vor să facă de acum ceea ce trebuie în viaţă."

 

Citește și: