Diana MARCU
149 vizualizări 26 apr 2011

Două evenimente difuzate în direct i-au ţinut ieri seară pe români în faţa televizoarelor şi ambele au început la ora 20.30. Pe de-o parte a fost derby-ul Steaua - Dinamo, la DigiSport, în timp ce Pro Tv a transmis finala competiţiei "Românii au talent". Show-ul a câştigat bătălia audienţelor însă, finala în care s-au luptat 12 concurenţi pentru 120.000 de euro fiind urmărită de 4,5 milioane de români la nivel naţional.

Marea finală a emisiunii "Românii au talent" difuzată luni, 25 aprilie, între orele 20.28 - 00.34, a avut în momentul anunţării câştigătorului o cotă de piaţă fabuloasă de 71,7% pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani. Asta înseamnă că aproape 3 sferturi din publicul comercial din mediul urban care avea televizorul deschis, se uita la ProTV, la emisiunea "Românii au talent" pentru a vedea care este marele câştigator.
ProTV a fost lider absolut de audienţă pe toate targeturile, aşa se face că audienţa medie înregistrată la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani a fost de 19,6 puncte de rating şi 49,2% cotă de piaţă, meciul de fotbal Steaua - Dinamo difuzat de DigiSport obţinând doar 2,9 puncte de rating şi 7,3% cotă de piaţă, în timp ce Antena 1 s-a situat abia pe locul al patrulea cu 1,7 puncte de rating şi 4,2% cotă de piaţă.

La nivelul publicului din mediul urban, ProTV şi-a păstrat poziţia de lider absolut cu o audienţă medie de 18,4 puncte de rating şi 43,4 cotă de piaţ, devansând şi de această dată audienţele celorlalte televiziuni. Astfel, meciul de fotbal dintre Steaua şi Dinamo, difuzat de DigiSport, a obţinut o audienţă de şase ori mai mică, respectiv 3 puncte de rating şi 7% cotă de piaţă, în timp ce Antena 1 s-a situat tot pe poziţia a patra cu 2,3 puncte de rating şi 5,5 procente.

Citește și: