Raluca ION
75 vizualizări 7 feb 2011

Huffington Post, una dintre cele mai puternice platforme de analize şi ştiri din America, a fost cumpărată de compania AOL, pentru 315 milioane de dolari. "Ca parte a acestei tranzacţii, Arianna Huffington, cofondator al Huffington Post şi editor-şef al publicaţiei, va fi numită preşedinte şi redactor-şef al Huffington Post Media Group, care va include Huffington Post şi alte divizii de conţinut ale AOL", se arată în comunicatul celor două companii. Noul grup media va avea, pentru toate site-urile, circa 117 milioane de vizitatori unici pe lună în SUA şi aproximativ 270 de milioane de vizitatori unici din lumea întreagă, arată estimările făcute pe baza cifrelor de audienţă din decembrie.

Soţie de congresmen, actriţă şi jurnalistă

Arianna Huffington a creat Huffington Post în mai 2005, împreună cu Kenneth Lerer şi Jonah Peretti. De-a lungul timpului, site-ul a crescut spectaculos, beneficiind şi de investiţii majore. În august 2006, SoftBank Capital a investit 5 milioane de dolari în publicaţia online, iar în noiembrie 2008 site-ul a strâns de la investitorii săi 15 milioane de dolari. În 2009, Arianna Huffington a ocupat locul al 12-lea în topul celor mai influente femei din industria media realizat de Forbes, iar în clasamentul "Media List" - al celor mai importanţi oameni din media, realizat de The Guardian, s-a situat pe poziţia a 42-a.

Cariera sa în media a debutat spre finalul anilor 1980, pe vremea când semna articole în publicaţia National Review. În 1981, a scris o biografie a Mariei Callas, iar în 1989 una a lui Pablo Picasso. Arianna Huffington, născută Stassinopoulos, a fost căsătorită cu fostul congresmen Michael Huffington, de care a divorţat în 1997. Ea însăşi s-a implicat în politică şi a candidat, în 2003, ca independent la funcţia de guvernator al Californiei. Pe de altă parte, Arianna Huffington a avut apariţii speciale în seriale populare, precum "Roseanne", "Help Me Help You", dar şi în filmul "EdTV".

Tranzacţia s-a încheiat la Super Bowl

Arianna Huffington a povestit marţi pe site-ul publicaţiei pe care o conduce cum a ajuns să încheie tranzacţia cu AOL. A primit un e-mail de la Tim Armstrong, preşedinte şi CEO AOL, în care acesta îi scria că vrea să discute ceva cu ea şi o întreba când s-ar putea întâlni. "Am aranjat să ne întâlnim în cursul acelei săptămâni, la casa mea din Los Angeles.

Cu o zi înaintea prânzului, Tim mi-a scris un e-mail şi m-a întrebat dacă ar fi ok să îl aducă şi pe Artie Minson, directorul financiar al AOL. I-am spus că normal că da şi am întrebat dacă exista ceva ce nu mâncau", povesteşte Arianna Huffington. "Mănânc orice, în afară de ciuperci", i-a răspuns Tim Armstrong.

"Ziua următoare, el şi Artie au sosit şi, înainte să fie servit primul fel de mâncare, cu o energie şi un entuziasm care, urma să aflu în curând, îi erau caracteristice în orice situaţie, Tim mi-a spus că vrea să cumpere Huffington Post şi să pună tot conţinutul AOL sub un grup media Huffington Post nou format, cu mine preşedinte şi redactor-şef", mai scrie Arianna Huffington. Lucrurile s-au mişcat apoi destul de repede. "În duminica Super Bowl-ului, înţelegerea era semnată. De fapt, a fost semnată exact la Super Bowl", spune ea.

Citește și: