Gandul.info
Ana Obretin - Mediafax
199 vizualizări 27 feb 2018

Albumul lui Sheeran, "Divide", al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic anul trecut, iar "Shape of You" a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizaţiei, care are sediul la Londra.

"Divide" a doborât multe recorduri, inclusiv pe site-ul de streaming Spotify, unde a înregistrat 57 de milioane de audiţii în ziua în care a fost lansat.

Sheeran este cel de-al cincilea artist care primeşte acest titlu, după One Direction (2013), Taylor Swift (2014), Adele (2015) şi Drake (2016).

"Succesul pe care l-a obţinut Ed este uimitor şi o dovadă a capacităţii sale de a scrie şi interpreta cântece care ajung la inimile fanilor la nivel global", a spus şeful executiv al IFPI, Frances Moore, într-un comunicat.

Anul trecut, în topul celor mai bine vânduţi artişti, Drake s-a situat pe locul al doilea, urmat fiind de Taylor Swift, Kendrick Lamar, Eminem, Bruno Mars, The Weeknd, Imagine Dragons, Linkin Park şi The Chainsmokers.

Topul include vânzările de albume în formate fizic şi digital, vânzările de single-uri şi audiţiile în streaming.

Max Lousada, şef executiv al Warner Music UK, este de părere că Sheeran "are capacitatea de a spune poveşti şi a face oamenii să simtă".

Pe 21 februarie, într-o gală care a avut loc la Londra, Sheeran a pierdut premiul Brit pentru cel mai bun artist britanic în faţa rapperului Stormzy, însă, la începutul lunii, el a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare pop, pentru "Shape of You", la gala Grammy, care a avut loc la New York.

Citește și: