1421 vizualizări 25 apr 2016

Roxana Bugheanu, mediatoare ligvistico-culturală şi administratoare de firmă, este căsătorită cu un italian şi e mama a doi copii. De 16 ani lucrează şi trăieşte în Italia şi de peste zece este cetăţeană italiană.

«Candidatura mea la funcţia de primar a fost primită de concetăţenii mei cu interes şi în acelaşi timp cu suspiciune. Marino, faţă de alte localităţi din Castelli Romani, este mai izolată şi are şi o mentalitate diferită. La Marino există rasism şi în privinţa celor care vin din altă localitate italiană... astfel suspiciunea în privinţa mea e normală». La Marino, explică candidata la funcţia de primar, comunitatea românească reprezintă 5% din populaţie.

«Pe 1 decembrie 2015 erau 1.856 de români, dintre care 1.500 înscrişi pe listele electorale, dar în total sunt peste 2.000 la o populaţie de 40.000». Pe plan politic candidata şi lista sa doresc «să evite orice ideologie: vrem ca după arestarea ultimului primar din Marino, în localitatea noastră să fie puse persoanele în centrul politicii. Noi credem în latura pragmatică a politicii, dorim să refacem toate mediile lăsate în aceşti ani într-o degradare totală», scrie bm.

Citește și: